Încăpățânare la cotă maximă! Sainz s-a făcut că nu-i ascultă și a cucerit titlul la Silverstone

Carlos Sainz f1 Grand Prix Marele Premiu Silverstone F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 11:02
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 11:15

Carlos Sainz și-a adjudecat primul titlu mondial la Marele Premiu de la Silverstone (Marea Britanie).

Pilotul spaniol a dezvăluit motivul pentru care a reușit să își treacă în CV primul campionat de Formula 1. Ironic sau nu, Sainz s-a lăsat purtat de propriile forțe și nu a ascultat indicațiile date de echipa sa, Ferrari. Șoferul ar fi trebuit să mențină distanță față de Charles Leclerc, dar încăpățânarea sa a fost decisivă.

„Am încercat să le explic că, probabil, am avut cel mai vitezoman om în spatele meu. În cazul în care cădeam 10 metri mai în spate și Lewis ajungea la mine, Charles ar fi făcut-o și el”, au fost cuvintele lui Carlos Sainz, potrivit GP Blog.

Carlos Sainz, pentru Ferrari

Cu toate acestea, Ferrari și-a dat tot interesul pentru Carlos Sainz și pentru adjudecarea titlului. Spaniolul a menționat că toate tacticile au fost îndeplinite cu succes și că Ferrari și-a făcut treaba.

„Să fiu sincer, cred că echipa a manageriat foarte bine cursa. N-am nimic de comentat despre asta. La un moment dat, am schimbat pozițiile să minimalizăm riscul unei tăieri a lui Lewis. Am executat asta perfect”, a mai precizat Sainz, potrivit aceleiași surse.

Marele Premiu de la Silverstone

Cursa de la Marele Premiu de la Silverstone a fost întârziată, din cauza unui teribil accident imediat după anunțarea startului.

Carlos Sainz a câștigat primul titlu (1:21'20) de Grand Prix.. La patru secunde în spatele spaniolului a fost mexicanul Sergio Perez, Red Bull, iar poziția a treia a fost ocupată de Lewis Hamilton,1:21'26, Mercedes.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!