Hamilton a castigat la Monza! Clasare modesta pentru Vettel in Italia

Hamilton a castigat la Monza! Clasare modesta pentru Vettel in Italia

Lewis Hamilton a castigat la Monza. 

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care s-a aflat pe locul al treilea al grilei de start, dupa cele doua monoposturi Ferrari, a castigat, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, si si-a marit avansul in clasamentul general al piloţilor. 

Finlandezul Kimi Raiikkonen (Ferrari), plecat din pole position, a fost depasit de Hamilton in turul 45, s-a clasat pe locul al doilea, iar un alt finlandez, Valtteri Bottas (Mercedes), a completat podiumul.

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari), ajuns in spatele plutonului dupa un acrosaj cu Hamilton in primul tur, a terminat cursa pe locul al patrulea.

Dupa aceasta eroare si cele din Azerbaidjan si Germania, l-au dus pe Vettel la 30 de puncte de Hamilton in clasamentul general.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a trecut al treilea linia de sosire, dar a fost retrogradat pe locul al cincilea, din cauza unei penalizari de cinci secunde primita pentru faptul ca l-a atins pe Bottas, intr-o tentativa de depasire.

in clasamentul piloţilor, pe primul loc se afla Lewis Hamilton, cu 256 puncte, urmat de Sebastian Vettel, 226 puncte, Kimi Raikkonen, 164 puncte, Valtteri Bottas, 159 puncte, Max Verstappen, 130 puncte, etc.

La echipe conduce Mercedes, cu 415 puncte, urmata de Ferrari, 390 puncte, Red Bull, 248 puncte, Haas, 84 puncte, etc.

AGERPRES

VIDEO PROTVPLUS.RO

Medicii avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus a ajuns şi în România
BRAT

Modifică setările cookies