"Stadionul National va fi predat la cheie in noiembrie 2010!" VEZI CUM VA ARATA!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2009, 18:46
Data actualizarii: Luni 30 Noiembrie -0001, 00:00
Stefan Monus, directorul de constructii civile al firmei Max Bogl care se ocupa de ridicarea stadionului National din cadrul Complexului Lia Manoliu, a declarat ca noua arena va fi predata la cheie in luna noiembrie a anului 2010.

"Fara discutie stadionul va fi gata pana la disputarea finalei din 2012. In cursul anului 2010 se va termina constructia. Nu vreau sa ma leg de un termen, pentru ca e problema acoperisului interior, care este in rezolvare, dar eu spun ca in octombrie sau noiembrie 2010 stadionul va fi predat la cheie", a spus Monus.

Directorul sustine ca in momentul de fata constructia stadionului este realizata in proportie de aproximativ 15 la suta. "E greu de socotit in procente la ce stadiu al constructiei este stadionul acum. Noi avem poligonul de prefabricate aici, iar din cei 22.000 de metri cubi de prefabricate, mai mult de zece la suta a fost realizat.

Este vorba de toata tribuna I, de radierul principal cu peretii, iar acum am inceput deja cu fundatia de la peluza de nord si tribuna a II-a. Suntem in avant mare. Per total cred ca suntem la 15 la suta sau putin peste acest procent din constructia stadionului", a adaugat Stefan Monus.

Conform contractului semnat, in luna mai, de reprezentantii Primariei Capitalei si ai Guvernului Romaniei cu JW Max Bogl - Astaldi, constructorul arenei, termenul pentru finalizarea lucrarilor este luna mai a anului 2010.

In regulamentul UEFA se precizeaza ca stadionul care va organiza o finala de cupa europeana trebuie sa fie gata cu un an inainte de ultimul act. Finala UEFA Europa League, editia 2011-2012, va avea loc la data de 9 mai 2012.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!