VIDEO EXCLUSIV După ce a intrat în istorie cu Portugalia, Diogo Costa a venit la microfon! Ce a spus despre meciul cu Franța

EURO 2024 Cristiano Ronaldo Diogo Costa EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 11:07
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 11:07

Diogo Costa a intrat în istoria Campionatului European după ce a apărat trei penalty-uri în meciul dintre Portugalia și Slovenia și i-a ajutat pe lusitani să se califice în sferturile de finală ale EURO 2024. 

Portarul lusitanilor a stabilit un record pentru această competiție, fiind primul portar care reușește o astfel de performanță în cadrul unui meci de la EURO 2024. 

Într-un meci tensionat și echilibrat, Diogo Costa a parat loviturile de departajare executate de Ilicic, Balkovec și Verbic, în timp ce Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva au transformat pentru Portugalia. 

Diogo Costa: "A fost cel mai bun meci din viața mea"

După meci, Diogo Costa și-a exprimat fericirea și a dedicat succesul familiei sale. Portughezul a dezvăluit că a acționat pe baza instinctului în timpul penalty-urilor și că este mândru de contribuția sa decisivă.

"A fost cel mai bun meci din viaţa mea, în care am putut să ajut cel mai mult. Mi-am urmărit orbeşte instinctul. Facem analize, dar jucătorii se schimbă, aşa că mi-am urmărit doar instinctul", a declarat Diogo Costa, după meci.

Ce a avut de spus despre Cristiano Ronaldo

Portarul lui FC Porto a vorbit și despre colegul său, Cristiano Ronaldo, considerându-l un exemplu de muncă și dedicare. Costa a transmis că echipa este pregătită pentru confruntarea cu Franța din sferturile de finală, meci care va fi cu siguranță un test dificil pentru lusitani.

"Toţi facem greşeli, aşa cum am făcut şi eu, şi Cristiano Ronaldo, dar ce e cel mai important e ce facem după. Cristiano e un jucător care munceşte mult, îi înţeleg frustrarea, îşi dedică mult timp, este un exemplu pentru noi iar pentru mine este o onoare că pot juca alături de el”, a mai spus Diogo Costa.

Diogo Costa: "Este o motivație în plus"

"A fost un meci foarte strâns, împotriva unei echipe care şi-a dat viaţa pentru a se apăra şi a făcut-o foarte bine. Din punctul meu de vedere, aceste meciuri sunt cele mai dificile, dar mă concentrez doar pe posibilitatea de a fi în avantaj. Sunt foarte fericit că mi-am ajutat echipa şi dedic acest meci familiei mele.

Este o motivaţie în plus, munca nu va fi niciodată în zadar, mereu cred în mine. A fost meciul în care am putut să-mi ajut echipa cel mai mult şi doar la asta mă concentrez.

În astfel de meciuri, doar îmi urmez instinctul şi sunt foarte fericit că am putut să ajut. Suntem pregătiţi (n.r. pentru meciul cu Franţa). Mergem să dăm totul" a adăugat portarul.

Cum arată programul EURO 2024

Programul sferturilor de finală pentru EURO 2024 este deja parțial cunoscut:

  • Vineri, 5 iulie, ora 19:00: Spania - Germania (MHPArena, Stuttgart)
  • Vineri, 5 iulie, ora 22:00: Franța - Portugalia (Volksparkstadion, Hamburg)
  • Sâmbătă, 6 iulie, ora 19:00: Anglia - Elveția (Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf)
  • Sâmbătă, 6 iulie, ora 22:00: România/Olanda vs. Austria/Turcia (Olympiastadion, Berlin)

Semifinalele vor avea loc:

  • Marți, 9 iulie, ora 22:00: Spania/Germania vs. Franța/Portugalia (Allianz Arena, Munchen)
  • Miercuri, 10 iulie, ora 22:00: Anglia/Elveția vs. România/Olanda/Austria/Turcia (BVB Stadion, Dortmund)

Finala EURO 2024 se va juca pe 14 iulie, ora 22:00, la Olympiastadion din Berlin.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!