Suma colosală pe care un parlamentar i-o oferă lui Lionel Messi pentru mantia de la CM 2022

Lionel Messi Argentina Bisht CM 2022 Oman CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 16:29
Data actualizarii: Vineri 23 Decembrie 2022, 16:29

Mantia purtată de Lionel Messi la ceremonia de premiere de la Cupa Mondială din Qatar continuă să producă discuții, chiar dacă au trecut deja cinci zile de la finala Argentina - Franța 3-3 (4-2 d.l.d.).

După ce a luat medalia de campion și înainte să ridice trofeul, Messi a primit de la emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, mantia Bisht, de origine arabă, care simbolizează roialitatea și un gest suprem de respect. Starul Argentinei a acceptat să îmbrace respectivul obiect vestimentar, fapt care i-a adus mai multe critici.

Un parlamentar din Oman îi oferă lui Lionel Messi un milion de dolari pentru mantia de la CM 2022

Totuși, au existat și numeroși susținători ai lui Lionel Messi, care au lăudat faptul că argentinianul a "acceptat cea mai mare formă de respect din zona arabă".

Printre ei se numără și Ahmed Al Barwani, membru în parlamentul din Oman, care i-a făcut o ofertă lui Lionel Messi prin intermediul contului său de Twitter: "Te felicit pentru că ai câștigat Cupa Mondială. Bishtul arab reprezintă un simbol al cavalerismului și al înțelepciunii. Îți ofer un milion de dolari pentru acel bisht".

Potrivit Daily Mail, parlamentarul din Oman a dezvăluit ulterior că este dispus să negocieze suma respectivă, iar în cazul în care Messi va accepta, mantia va fi așezată la loc de cinste "pentru a rememora și a ne ajuta să retrăim momentul".

"Am fost pe stadion și am văzut momentul în care emirul din Qatar i-a oferit lui Messi bishtul. Acel moment a spus lumii că noi suntem aici, iar cultura noastră este aceasta", a mai spus Ahmed Al Barwani, potrivit sursei citate.

Mantia purtată de Lionel Messi a costat 2.000 de dolari

Mantia de origine arabă, care simbolizează roialitate și un mare semn de respect arătat celui care o primește, a costat "doar 2.000 de dolari", așa cum dezvăluie chiar cel care a produs-o, Muhammad Abdullah Al-Salem, un croitor din Qatar.

"La început nu ne-am dat seama că acel bisht care ni s-a solicitat va fi pentru campionii mondiali. M-am simțit mândru când am realizat că magazinul nostru a fost prima alegere a oficialilor pentru producerea mantiei care îi este oferită vedetei Cupei Mondiale", a spus Muhammad Abdullah Al-Salem, pentru Esquire Middle East Arabic, citat de Arabian Business.

Potrivit sursei citate, organizatorii aveau pregătită o astfel de mantie și pentru varianta în care Franța devenea campioană mondială: "Magazinul a produs două mărimi diferite, una scurtă și alta lungă, pentru Lionel Messi și căpitanul Franței, Hugo Lloris (1.88m)".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!