Fabrizio Romano face anunțul! Cine câștigă Balonul de Aur 2023

Balonul de Aur Fabrizio Romano Lionel Messi Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 18:23
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 18:22

Jurnalistul sportiv Fabrizio Romano a dezvăluit cine va câștiga Balonul de Aur, ediția 2023.

Karim Benzema (35 de ani) a câștigat anul trecut Balonul de Aur, după ce i-a luat fața lui Lionel Messi, câștigătorul din 2021. În 2022, Alexia Putellas a câștigat Balonul de Aur Feminin, iar Thibaut Courtois și-a adjudecat Trofeul Yashin.

Fabrizio Romano face anunțul! Cine câștigă Balonul de Aur 2023

Fabrizio Romano a scris un mesaj pe rețelele social media în care a indicat faptul că Lionel Messi va fi marele câștigător al Balonului de Aur 2023. Gala se va desfășura luni seară în Paris.

„Leo Messi, așteptat să câștige Balonul de Aur 2023. Înțeleg că toate indicațiile sunt la un pas să fie confirmate, dar Messi va fi marele câștigător încă odată. Decizia oficială va fi dezvăluită luni seară în Paris. Va fi al optulea trofeu câștigat de Messi”, a scris Fabrizio Romano pe rețelele social media.

Lionel Messi se află în acest moment la Inter Miami, după ce s-a despărțit vara trecută de Paris Saint-Germain. Fotbalistul argentinian e campion mondial cu naționala, iar Transfermarkt îl evaluează la 35 de milioane de euro.

Vedeta din MLS a câștigat până acum șapte Baloane de Aur. Lionel Messi și-a trecut în CV prima dată trofeul în 2009. Au urmat trei ani de grație, 2010, 2011, 2012, în care a fost câștigătorul en-titre. Lionel Messi și-a mai revendicat Balonul de Aur și în 2015, 2019 și 2021.

Sezon încheiat pentru Leo Messi! Eșec pentru Inter Miami, care ratează play-off-ul

Revenit de la echipa națională a Argentinei, Lionel Messi a fost titular la Inter Miami în partida cu Charlotte, pierdută la limită de echipa sa, scor 0-1. Unicul gol al meciului a fost marcat de Kerwin Andres Calderon Vargas, în minutul 13. Messi a avut ocazia de a egala în minutul 62, însă mingea șutată de argentinian din lovitură liberă a fost respinsă în transversală de portarul lui Charlotte.

Pentru Messi a fost doar al doilea meci pe care îl pierde la Inter Miami. Precedentul s-a disputat pe 8 octombrie, contra lui Cincinnati (0-1), când a jucat doar 35 de minute.

La finalul sezonului regulat din MLS, Inter Miami ocupă locul 14, penultimul în Conferința de Est, astfel că echipa lui Lionel Messi ratează calificarea în play-off. Pentru formația patronată de David Beckham urmează o pauză până la finalul lunii februarie sau începutul lunii martie, când este programat startul noului sezon din MLS.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!