PUBLICUL A ALES: Opel Astra si BMW Seria 7 sunt marii câstigatori AUTOVOT 2016

AUTOVOT 2016 AUTOVOT 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016, 11:55
Data actualizarii: Vineri 20 Mai 2016, 12:01

In urma cu peste o luna, Automarket va adresa o provocare: publicul alege cele mai populare masini lansate anul trecut in Romania. Astazi avem rezultatul votului: Opel si BMW pleaca acasa cu trofeele.

Punct final in editia 2016 a competitiei Autovot. Dupa 35 de zile in care utilizatorii Automarket au fost invitati sa-si voteze masinile favorite intr-un concurs inedit atat ca desfasurare, cat si ca abordare, am aflat cele doua modele care si-au adjudecat cele doua categorii ale competitiei: Masini Accesibile si Masini Premium. Cele doua mari premii ale editiei din acest an a celui mai important concurs de popularitate auto din Romania pleaca spre doua masini germane.

OPEL ASTRA, cea mai populara Masina Accesibila


La categoria Masini Accesibile, noua generatie Opel Astra este marele castigator, modelul german confirmand astfel si in fata publicului larg titlul Masina Anului in Europa, care i-a fost acordat in luna martie de un juriu format din profesionisti ai industriei auto. O masina care s-a schimbat radical la nivel tehnic si tehnologic intre cele doua generatii, Opel Astra a reusit sa depaseasca in finala competitiei, dupa o lupta foarte echilibrata care a durat trei zile, un rival francez, Renault Talisman. Modelul marcii din Hexagon a reusit astfel sa confirme la randul sau increderea acordata de Renault, rezultatul votarii fiind un indiciu pozitiv in ceea ce priveste potentialul unui model care acum un an nu exista in gama brandului din Franta.
Opel Astra este primul model care reuseste sa castige de doua ori Marele Premiu Autovot in istoria de 10 ani a concursului organizat de Automarket. Precedenta generatie reusise sa-si adjudece trofeul in Autovot 2010, intr-o editie desfasurata dupa un alt format, fara ca masinile sa fie impartite pe categorii.
In finala mica din acest an, surpriza Mitsubishi Outlander a reusit sa invinga Hyundai Tucson si sa-si adjudece un loc pe podium.

Traseul lui OPEL ASTRA in AUTOVOT 2016

Turul 1: 656-311 vs. Kia Cee'd
Turul 2: 405-258 vs. Mazda CX-3
Sferturi: 570-285 vs. Volkswagen Touran
Semifinala: 775-498 vs. Mitsubishi Outlander
Finala: 1352-1209 vs. Renault Talisman

BMW SERIA 7, campion la categoria Masini Premium

Categoria Masini Premium s-a dovedit o afacere in doi intre Mercedes-Benz si BMW. Cele doua marci germane si-au impartit semifinalele si au avut cate un reprezentant in marea finala. Castigatorul final a fost BMW Seria 7, noua generatie a limuzinei prin excelenta din gama BMW reusind sa atraga cele mai multe voturi din partea publicului in lupta stransa care a durat trei zile contra lui Mercedes AMG GT. Noul Seria 7, unul dintre cele mai avansate modele de pe piata din punct de vedere tehnologic, primeste astfel un vot de incredere din partea publicului din Romania in lupta sa continua cu marele rival Mercedes-Benz Clasa S.

BMW a reusit sa acapareze doua locuri din cele trei ale podiumului categoriei Masini Premium dupa ce hibridul sportiv BMW i8 a reusit sa-l invinga in finala mica a categoriei pe Mercedes-Benz GLE Coupe.

Traseul lui BMW SERIA 7 in AUTOVOT 2016

Turul 1: Tur Liber (a fost cap de serie)
Turul 2: 438-264 vs. Mercedes-Benz GLC
Sferturi: 530-275 vs. Land Rover Discovery Sport
Semifinala: 531-452 vs. BMW i8
Finala: 1202-1092 vs. Mercedes AMG GT
SPONSORII AUTOVOT 2016

Editia 2016 a competitiei Autovot v-a fost oferita si prezentata de Golden Brau si Goodyear, cei doi parteneri principali ai concursului. Castigatorii premiilor puse in joc si dedicate votantilor se gasesc aici: autovot.sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!