OFICIAL E gata! Wayne Rooney a semnat până în 2027 "Bine ai venit!"

Wayne Rooney Birmingham CIty Championship Plymouth Argyle Anglia Wayne Rooney
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2024, 17:23
Data actualizarii: Sambata 25 Mai 2024, 17:25

După o perioadă dificilă la Birmingham City, unde a înregistrat doar două victorii în 15 meciuri, Wayne Rooney a fost demis în ianuarie 2024. Echipa a suferit nouă înfrângeri și patru remize sub conducerea sa.

Wayne Rooney a semnat un contract cu Plymouth Argyle, echipă din Championship, valabil până în vara anului 2027.

Obiectivul principal pentru Rooney este salvarea echipei de la retrogradare. Plymouth, nou-promovată în sezonul recent încheiat, a terminat pe locul 21, poziție care asigură menținerea în ligă, spre deosebire de fosta sa echipă, Birmingham, care a terminat pe poziția a 22-a și s-a dus direct în al treilea eșalon fotbalistic britanic.

  • Wayne Rooney

Comunicatul clubului

Venirea fostului "diavol roșu" a fost oficializată de clubul britanic prin intermediul rețelelor sociale, unde i-au urat formal "bun venit".

 "Suntem încântați să anunțăm numirea lui Wayne Rooney în funcția de antrenor principal. Bine ai venit la Argyle, Wayne", a fost mesajul postat de Plymouth pe X/Twitter.

 "Absolut încântat să devin noul antrenor al celor de la Plymouth", a scris Wayne Rooney, la scurt timp după postarea clubului.

Situația echipei

Plymouth Argyle a reușit să se salveze de la retrogradare, terminând sezonul pe locul 21, în timp ce Rotherham, Huddersfield, și Birmingham au retrogradat. Aceasta va fi o oportunitate pentru Rooney de a-și demonstra abilitățile de antrenor și de a revitaliza echipa pentru a îmbunătăți poziția în ligă, poate chiar promovarea în Premier League.

Rooney, fostul mare fotbalist al Manchester United, are acum ocazia să își refacă reputația în Championship și să aducă succese pentru Plymouth Argyle în următorii ani, după încercări eșuate la Derby și Birmingham.

Cifrele lui Rooney ca jucător

În cele 18 sezoane petrecute pe suprafața de joc, în tricoul a doar cinci echipe, atacantul englez și-a trecut în cont:

  • 764 meciuri jucate
  • 313 goluri marcate
  • 164 pase decisive livrate
  • 60.113 minute prestate pe teren
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!