De ce a fost demis "Nebunul" Marcelo Bielsa de Leeds United 

Marcelo Bielsa leeds Anglia Marcelo Bielsa
Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 01 Martie 2022, 09:00
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2022, 09:14

Marcelo Bielsa a reușit să o promoveze pe Leeds în Premier League după 16 ani de absență.

Antrenorul și-a încheiat însă aventura la gruparea britanică. În cursul zilei de duminică a fost anunțată demiterea lui din funcția de antrenor al clubului, din cauza rezultatelor slabe ale echipei.

Andrea Radrizzani, patronul echipei, a explicat motivele pentru care Bielsa a fost îndepărtat de la echipă, spunând că aceasta a fost o decizie extrem de dificilă.

Explicația demiterii lui Marcelo Bielsa

Asta a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit să o iau de când sunt aici, ținând cont de succesul pe care l-a avut Marcelo la echipă. Cu Marcelo drept antrenor, am avut trei campanii incredibile și vremurile bune s-au întors pe Elland Road.

A schimbat cultura clublui și a adus o mentalitate de învingător tuturor. Momentele create, în mod special în sezonul 2019-20 și promovarea în Premier League, vor rămâne cu siguranță în amintirile noastre, ale mele și ale fanilor inclusiv. Cu toate acestea, trebuie să acționez în interesul bun al clubului și cred că o schimbare este nevoită pentru a securiza statutul nostru în Premier League. Rezultatele recente și prestațiile nu ne-au satisfăcut așteptările", a spus Andreea Radrizanni, propietarul lui Leeds, conform Eurosport.

Bielsa a scris istorie pentru Leeds

Rezultatele foarte slabe ale echipei din ultima periadă au dus la plecarea lui Bielsa de pe banca echipei. Conducerea tehnică nu a mai suportat criza de la club și au decis să acționeze, tehnicianul ce a readus echipa în Premier League fiind sacrificat.

„El Loco” stătea pe banca lui Leeds din iunie 2018. După două sezoane, acesta reușea să obțină promovarea în Liga 1. Leeds este pe locul 26, cu 23 de puncte, la doar două puncte peste Burnley, ocupanta primului loc retrogradabil.

Cu Bielsa pe bancă, Leeds a pierdut cinci din ultimele șase meciuri, dintre care patru au fost pierdute la rând. Echipa are cea mai slabă defensivă din Premier League, încasând 60 de goluri în acest sezon.

Newell’s Old Boys, Atlas, America, Velez Sarsfield, Espanyol, Athletic Bilbao, Olympique Marseille, Lazio, Lille şi naţionalele din Chile şi Argentina sunt echipele pe care le-a mai pregătit Bielsa în carieră.

  • 170 de meciuri a stat acesta pe banca lui Leeds, având o medie de 1.61 puncte pe meci.
  • Sezonul 2003-2004 era ultimul în care Leeds juca în Premier League, înainte de era Bielsa.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!