Federer a inventat inca un turneu de tenis! Fanii din toata lumea asteptau DINTOTDEAUNA meciurile astea! Cand se va juca
29 2016 11:49

Federer a inventat inca un turneu de tenis! Fanii din toata lumea asteptau DINTOTDEAUNA meciurile astea! Cand se va juca

O noua competitie pe echipe va aparea in calendarul international masculin.

Cele mai tari meciuri de la EURO si fazele finale se vad la ProTV! Bucurati-va de fotbal

Optimile UEFA EURO 2016™ se vad la ProTV | Sambata, 22:00 Croatia - Portugalia; duminica, 22:00 Ungaria - Belgia; luni, 19:00 Italia - Spania

Turneul apare la initiativa elvetianului Roger Federer si se va numi Laver Cup, in semn de omagiu fata de legendarul tenisman australian Rod Laver, anunta cotidianul New York Times.

Prima editie a competitiei urmeaza sa se dispute in septembrie 2017, pe durata a trei zile, urmand sa opuna echipele Europei si restului lumii, dupa modelul Ryder Cup la golf, in care cei mai buni jucatori europeni si americani se infrunta la fiecare doi ani.

Fiecare echipa participanta la Laver Cup va fi compusa din sase jucatori: patru calificati pe baza clasamentului ATP si doi selectionati de catre capitanii desemnati de Rod Laver. Trei meciuri de simplu si unul de dublu se vor disputa in fiecare zi, iar in caz de egalitate dupa trei zile (si 12 intalniri), un meci decisiv de dublu va stabili castigatoarea turneului.

Evenimentul, initiat de Team8, agentia care gestioneaza interesele lui Federer, se bucura de sustinerea Federatiei australiene de tenis, dar si a omului de afaceri brazilian Jorge Paulo Lemann, fost jucator de Cupa Davis.

Ideea este ca aceasta competitie sa se desfasoare anual, cu exceptia anilor olimpici, la finele lunii septembrie, cu o prima editie in 2017, in Europa (indoor), dupa care va urma o alternanta intre arene internationale.

Laver Cup le-ar putea oferi ocazia iubitorilor tenisului sa vada la lucru perechi de dublu inedite, precum Djokovic/Nadal sau Federer/Murray

"Nu cred ca Laver Cup si Cupa Davis vor fi evenimente rivale", a explicat Federer. "Cupa Davis se desfasoara timp de patru saptamani, pe durata intregului an, iar Laver Cup nu va dura decat un weekend, este deci ceva complet diferit. Nu am jucat niciodata la dublu alaturi de Rafa, Novak sau Andy, cred ca ar putea fi cu adevarat interesant si placut", a adaugat elvetianul.

Sursa: Agerpres


0 comentarii
BREXIT. Scotia vrea negocieri urgente pentru protejarea locului in Uniune. Anuntul Angelei Merkel despre retragerea UK
BRAT