Povestea tulburatoare a unui campion al Germaniei la Muay Thai: radicalizat si plecat sa lupte pentru ISIS, apoi executat de teroristi

ISIS Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iulie 2015, 15:43
Data actualizarii: Vineri 24 Iulie 2015, 15:54

Un campion al germaniei la Muay Thai, cunoscut in lumea sporturilor de contact, a avut parte de un sfarsit tragic. Acesta a fost executat in Siria.

Valdet Gashi, un luptator de muay thai cunoscut in Germania, cu origini in fosta Republica Iugoslava, a fost executat chiar de cei alaturi de care voia sa lupte.

Presa din Germania scrie astazi despre luptatorul care si-a pierdut viata in conditii suspecte, notand ca ar fi fost executat cu sange rece dupa ce a realizat ca ISIS nu este ceea ce credea el a fi.

Potrivit jurnalistilor germani, Gashi a spus familiei in urma cu mai multe luni ca pleaca in Thailanda pentru a se pregati, dar a ajuns in Siria, dupa ce a fost racolat de o grupare musulmana radicala.

Ajuns in Siria, acesta a realizat insa ca totul fusese o minciuna, iar cei alaturi de care credea ca va lupta aveau de fapt alte scopuri. Gashi a incercat sa revina in Germania, sar Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului noteaza ca barbatul in varsta de 29 de ani a fost imediat executat.

O alta informatie publicata de presa germana spune ca fostul luptator s-ar afla in continuare in captivitate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!