"Vreau sa-i despicati capatana in doua!" Socant! El Chapo a comandat un asasinat din inchisoare! De cine a vrut sa scape

"Vreau sa-i despicati capatana in doua!" Socant! El Chapo a comandat un asasinat din inchisoare! De cine a vrut sa scape

Joaquin "El Chapo" Guzman isi va petrece restul zilelor intr-o inchisoare de maxima securitate din Statele Unite. El a fost condamnat pe viata, fara posibilitatea de a fi eliberat.

"El Chapo", considerat a fi cel mai bogat si mai periculos traficant de droguri din ultimele doua decenii si jumatate, a fost condamnat pe viata in Statele Unite, dupa un proces care a durat cateva luni. Americanii au obtinut extradarea sa de la autoritatile mexicane, care au decis sa il predea dupa ce acesta a evadat dintr-o inchisoare din tara natala.

A vrut sa scape de martori in timpul procesului

Potrivit Washington Post, "El Chapo" a incercat sa scape de marturiile impotriva sa chiar in timpul procesului din America. Sursa citata noteaza ca acesta a platit 25.000 de dolari americani unui grup de interlopi din Chicago pentru a scapa de un barbat care a depus marturie impotriva traficantului.

Potrivit surselor din ancheta, banii au fost oferiti pentru "a-i despica capul lui Damaso Lopez Serrano", un martor care a facut si el parte din cartelul Sinaloa.

Acelasi Serrano s-a predat de unul singur autoritatilor americane si a recunoscut implicarea in traficul de droguri si alte ilegalitati comise de cartelul mexican. El a pledat vinovat, dar va avea viata grea in inchisoare, acolo unde ar putea fi victima unor noi tentative de asasinat.

Citeste si:El Chapo
VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Noi măsuri de relaxare a restricțiilor intră în vigoare în România, de la 1 iulie
BRAT
Modifică setările cookies