Virale

Semnul care poate arata ca o persoana are coronavirus! Specialistii dezvaluie ce se intampla cu ochii oamenilor cand sunt pozitivi la Covid-19

Potrivit specialistilor, infectia cu Covid-19 se poate observa prin anumite modificari la nivelul ochilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Aprilie 2020, 12:30
Data actualizarii: Duminica 19 Aprilie 2020, 12:39

Expertii in domeniul sanatatii au dezvaluit o noua metoda prin care pot fi depistati mai rapid cei care sunt infectati cu noul coronavirus.

Ochii care au vasele de sange mai vizibilie ar putea fi un avertisment timpuri al infectiei cu Covid-19.

  • Semnul care poate arata ca o persoana are coronavirus! Specialistii dezvaluie ce se intampla cu ochii oamenilor cand sunt pozitivi la Covid-19

Specialistii au spus ca virusul poate afecta conjunctiva din ochi la un anumit procent de oameni.

Principalele simptome ale bolii raman in continuare febra, tusea si durerea in gat, dar doctorul oftalmolog Diaz a declarat pentru publicatia Health ca inflamatia ochilor ar putea reprezenta un semn mai timpuriu al infectiei:

"Multe afectiuni virale pot afecta ochiul, provocand de obicei un tip de conjunctivita foliculara. Invatam ca acest virus (n. r. Covid-19) poate afecta conjunctiva la o parte din oameni", a spus oftalmologul de la Centrul Medical Yale, potrivit Daily Star.

Diaz a continuat spunand ca acele persoane care au simptome oculare pot fi capabile chiar sa transmita virusul prin secretiile ochiului.

Academia Americana de Oftalmologie a confirmat ca inflamatia ochilor "poate fi un simptom neobisnuit al infectiei cu Covid-19, dar este important sa ne amintim ca poate fi cauzata si de alergii, aceasta fiind cea mai des intalnita cauza."

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies