Virale

Scapi de coronavirus, dar ramai cu simptome! Aproape toti bolnavii au problema asta. Cum e posibil 

Un studiu de ultima ora arata faptul ca persoanele vindecate de coronavirus pastreaza in continuare sechele de pe urma bolii.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Joi 25 Februarie 2021, 16:35

Probabil ca majoritatea celor care trec prin infectia cu Covid se asteapta sa revina la viata normala si sa nu mai aiba probleme mult timp dupa. Iata insa ca nu e deloc asa, dupa cum arata un mega-studiu facut pe 47.000 de pacienti cuprinsi intre 17 si 87 de ani, din mai multe parti ale lumii.

Astfel, rezultatul surprinzator e ca 80 la suta dintre cei vindecati de coronavirus si care au PCR negativ vor continua sa aiba cel putin un simptom caracteristic bolii, pentru o perioada de cateva saptamani sau chiar luni. Dupa cum se stie, cele mai frecvente simptome sunt oboseala, dificultatile de respiratie, durerile de cap, pierderea mirosului sau a gustului, dar exista si simptomele mai rar intalnite, cum ar fi transpiratia, greata, pierderile de memorie sau de auz ori durerile articulare.

"Efectele pe termen lung date de Covid-19 implica diferite organe si sisteme, astfel incat, pentru a le gestiona, e esential sa intelegem acest mecanism si sa gasim solutii de tratament cuprinzatoare", explica specialistii care au realizat studiul.

CITESTE SI
ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies