Scapi de coronavirus, dar ramai cu simptome! Aproape toti bolnavii au problema asta. Cum e posibil 

coronavirus Virale Scapi de coronavirus, dar ramai cu simptome! Aproape toti bolnavii au problema asta. Cum e posibil
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2021, 07:00
Data actualizarii: Joi 25 Februarie 2021, 16:35

Un studiu de ultima ora arata faptul ca persoanele vindecate de coronavirus pastreaza in continuare sechele de pe urma bolii.

Probabil ca majoritatea celor care trec prin infectia cu Covid se asteapta sa revina la viata normala si sa nu mai aiba probleme mult timp dupa. Iata insa ca nu e deloc asa, dupa cum arata un mega-studiu facut pe 47.000 de pacienti cuprinsi intre 17 si 87 de ani, din mai multe parti ale lumii.

Astfel, rezultatul surprinzator e ca 80 la suta dintre cei vindecati de coronavirus si care au PCR negativ vor continua sa aiba cel putin un simptom caracteristic bolii, pentru o perioada de cateva saptamani sau chiar luni. Dupa cum se stie, cele mai frecvente simptome sunt oboseala, dificultatile de respiratie, durerile de cap, pierderea mirosului sau a gustului, dar exista si simptomele mai rar intalnite, cum ar fi transpiratia, greata, pierderile de memorie sau de auz ori durerile articulare.

"Efectele pe termen lung date de Covid-19 implica diferite organe si sisteme, astfel incat, pentru a le gestiona, e esential sa intelegem acest mecanism si sa gasim solutii de tratament cuprinzatoare", explica specialistii care au realizat studiul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!