Health & Fitness | Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii: "Oamenii consuma mult prea mult zahar!"

Health & Fitness | Avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii: "Oamenii consuma mult prea mult zahar!"

►Saptamana mare in fotbal. Se poate intampla ORICE! Miercuri, 20.30: Astra - Petrolul, joi, 20.30: Dinamo - Steaua, in direct la ProTV

Zaharul, unul dintre principalii inamici ai patratelelor si ai unui fizic "fit". Sau mai bine zis - zaharul in exces.

Cu o atentie deosebita acordata in ultimii ani asupra problemelor iscate de obezitate si de mancarea nesanatoasa cu care se hranesc milioane de oameni, Organizatia Mondiala a Sanatatii a lansat recent un avertisment si in ceea ce priveste consumul de zahar, specialistii spunand ca un om normal ar trebui sa consume maximum 25 de grame de zahar pe zi, adica echivalentul unei doze de suc.

Nutritionistii au lansat un avertisment in aceasta privinta, dupa ce au ajuns la concluzia ca produsele aflate pe piata contin doze exagerate de zahar.

Daca in 2003, acestia spuneau ca zaharul sau derivatele lui pot constitui circa 10% din caloriile cu care fiecare individ se alimenteaza zilnic, acestia spun acum ca 5% este ideal.

Doctorul Francesco Branca a dezvaluit, potrivit site-ului joe.ie, ca o doza de suc pe zi poate afecta dezvoltarea unui copil, acestia avand nevoie de mult mai putin zahar pentru a fi plini de energie. De altfel, zaharul este, potrivit lui Branca, si motivul pentru aparitia unor boli ca "deficitul de atentie".

"Acesta este un domeniu in care trebuie luate masuri urgente, daca un ghid va fi introdus", a mai spus doctorul.

VIDEO PROTVPLUS.RO

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Câte doze primim
BRAT

Modifică setările cookies