Cum a reusit un barbat sa fure 120 de milioane dolari de la Facebook si Google printr-o metoda incredibila

Cum a reusit un barbat sa fure 120 de milioane dolari de la Facebook si Google printr-o metoda incredibila

Un barbat din Letonia risca pana la 30 de ani de inchisoare dupa ce a pacalit Facebook si Google cu peste 120 de milioane de dolari! 

Letonul Evaldas Rimasauskas a pledat vinovat in SUA pentru frauda, furt si spalare de bani dupa ce a recunoscut ca a furat 99 de milioane de dolari de la Facebook si 23 de milioane de dolari de la Google intre 2013 si 2015, scrie boingboing.net.

Metoda prin care a reusit asta e incredibila. El pur si simplu a trimis mai multe facturi false catre cele doua companii pentru servicii si obiecte pe care acestea nu le-au comandat si pe care el nu le-a trimis. Facturile erau insotite de documente false, contracte si scrisori ce pareau executate si semnate de directori de la cele doua companii si care purtau stampile false si semnaturi.

Toate actele cu care el reusea sa incaseze sumele uriase prin transfer bancar erau inventate si avea chiar si emailuri provenite de la directorii celor doua companii falsificate. Se pare ca nimeni din cadrul celor doi giganti tehnologici din SUA nu a verificat in cei doi ani daca facturile achitate erau reale.

Rimasauskas pretindea ca reprezinta un producator urias de echipamente hardware din Taiwan Quanta Computer Inc si avea si o companie cu acelasi nume inregistrata in Letonia.

Prins si arestat pana la urma, barbatul a ales sa returneze 50 de milioane de dolari, insa restul de 73 de milioane sunt dati disparuti. Barbatul e recunoscut ca un specialist in spalare de bani prin diferite metode in Cipru, Lituania, Ungaria, Slovacia si Letonia.

Sentinta in procesul sau va fi data in luna iulie cu o pedeapsa de pana la 30 de ani de inchisoare in SUA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cine va sta în carantină la intrarea în România
BRAT

Modifică setările cookies