Virale

10 500 de bucuresteni vor fi testati de coronavirus pe National Arena! Firea a confirmat totul! Cine sunt oamenii carora li se va lua sange

Arena Nationala a gazduit multe meciuri sau concerte si acum va fi folosita si pe post de spital.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Mai 2020, 18:32
Data actualizarii: Duminica 24 Mai 2020, 18:45

Gabriela Firea a anuntat ca se va folosi de Arena Nationala ca spatiu de efectuare al testarilor pentru coronavirus pe bucuresteni. Luni va incepe aceasta initiativa si peste 10 mii de oameni vor fi testati pentru COVID-19.

"Maine voi organiza o conferinta de presa prin care voi da startul proiectului de testare de tip anticorpi, acea picatura de sange din buricul degetului, pe un esantion realizat de specialistii INSP, de 10 500 de bucuresteni, din diferite grupe de varsata. Accesta se va realiza pe Arena Nationala, un spatiu suficient de mare astfel incat sa nu existe probleme cu distantarea sociala.", a spus Gabriela Firea, primarul capitalei, pentru Antena 3.

Arena Nationala are o capacitate de 55 635 de locuri, fiind cel mai mare stadion din tara. A costat 213 milioane de euro si a gazduit diverse concerte, precum Metallica sau Ed Sheeran.

Dupa ce s-au miscat greu cu testarile impotriva coronavirus, romanii par sa fi reusit sa progreseze foarte bine si au ajuns la mii de testari pe zi. Peste 18 mii de infectati se numara in Romania, unde 1185 de persoane si-au pierdut viata din aceasta cauza.

Modifică setările cookies