Aplicatia pe care NU trebuie sa o instalezi in perioada pandemiei! Se foloseste de coronavirus pentru a-ti fura datele si mesajele private din telefon

coronavirus Virale Aplicatia pe care NU trebuie sa o instalezi in perioada pandemiei! Se foloseste de coronavirus pentru a-ti fura datele si mesajele private din telefon
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Martie 2020, 18:07
Data actualizarii: Joi 26 Martie 2020, 18:09

Expertii in securitate cibernetica avertizeaza ca o aplicatie disponibila pe net e folosita de hackeri pentru a intra in smartphone-urile utilizatorilor.

De la spalatul corect pe maini pana la analiza simptomelor! Informaticienii au profitat de contextul pandemiei pentru a crea aplicatii descarcate de sute de mii de oameni din toata lumea. Nu sunt toti de buna credinta. O aplicatie fake de android fura datele si mesajele private ale celor care o descarca. Cercetatorii de la ThreatLabZ au descoperit o aplicatie care foloseste domeniul coronavirusapp.site. Hackerii sustin ca te avertizeaza prin intermediul aplicatiei, in timp real, daca o persoana infectata se afla in apropiere de tine. Programul de smartphone nu stie sa faca asta, insa. Aplicatia fura date si continut personal din telefon.

"Daca aplicatia e instalata, il duce pe user prin intermediul unui buton catre un portal online unde se vand masti de protectie. Apoi, daca utilizatorul merge mai departe, e pus sa cumpere masti cu plata prin card de credit. Asa ii sunt furate datele bancare", a spus Shivang Desai, cercetator la ThreatLabZ.

  • Aplicatia pe care NU trebuie sa o instalezi in perioada pandemiei! Se foloseste de coronavirus pentru a-ti fura datele si mesajele private din telefon

Odata instalata, aplicatia iti colecteaza datele, apoi trimite mesaje in numele tau cu un link de download prin care prietenii tai sunt invitati sa-si descarce programul.

"In perioada pandemiei de coronavirus, e important sa te protejezi online, la fel cum e important sa-ti protejezi si sanatatea", a concluzionat Desai.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!