Wayne Rooney Championship Derby County Promo

(P) Reușește Wayne Rooney miracolul? Ce șanse are Derby County să rămână în Championship?

Fost jucător uriaș pentru Manchester United, Everton și naționala Angliei, Wayne Rooney este pus într-o situație extrem de dificilă la prima sa experiență ca manager. Cel poreclit “Wazza“ trebuie să salveze de la retrogradarea în League One o formație aflată în colaps financiar și pusă în situația de a se confrunta cu o mulțime de depunctări.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 16:10
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2022, 16:15

Problemele financiare ale celor de la Derby și, implicit, incapacitatea de plată a unor datorii i-au determinat pe diriguitorii fotbalului din Regat să le aplice acestora depunctări drastice. Nu mai puțin de 21 de puncte le-au fost luate alb-negrilor de la startul sezonului, iar ultimele etape le-ar mai putea aduce și alte penalizări.

Poate Wayne Rooney să facă un miracol?

În ciuda punctelor care le-au fost luate la comisii, cei de la Derby au avut un parcurs remarcabil, datorat în mare măsură eforturilor și talentului managerului Rooney. Dacă ar fi avut și cele 21 de puncte retrase de către comisii, formația fostului atacant al lui Manchester United ar fi ocupat o poziție confortabilă, departe de grijile retrogradării.

Din nefericire pentru suporteri, anularea depunctărilor nu este posibilă. Mai mult decât atât, există chiar riscul ca noi penalizări să fie aplicate în următoarea perioadă. Cu toate acestea, se discută și despre preluarea clubului de către un investitor nou, ceea ce ar putea să ofere un imbold de încredere și speranță jucătorilor, managerului și fanilor lui Derby.

Până ca acest miracol să se întâmple, Derby are nevoie de o altă minune. Salvarea este, practic, imposibilă, însă șanse matematice încă există, astfel că Rooney este convins că elevii săi vor lupta până la capăt pentru a rămâne în Championship. Motivația fotbaliștilor de pe Pride Park este reprezentată de istoria fantastică a clubului pe care îl reprezintă.

În același timp, motivația lui Rooney constă în posibilitatea de a ajunge să o antreneze pe Manchester United în viitor. Englezul a mărturisit că acesta este visul său și că tot ce face este să se pregătească pentru atunci când șansa de a-i pregăti pe “diavolii roșii“ i se va ivi. 

Rooney speră să calce pe urmele lui Frank Lampard, cel care a pregătit-o pe Derby County în trecut, iar apoi a ajuns să o antreneze pe Chelsea, formația la care s-a consacrat ca jucător. Lampard a reușit, totuși, să o ducă pe Derby County până în finala pentru promovare, pierdută pe Wembley cu 1-2 în fața lui Aston Villa. 

Casele de pariuri nu le dau nicio șansă de salvare celor de la Derby în acest sezon. Cota pentru retrogradarea formației înființate în 1884 este de 1,01! Alege să mizezi pe meciurile pe care Derby le mai are de disputat în acest sezon de Championship și profită de opțiunile pe care ți le oferă pariurile live de pe SportingBet.ro. 

În ciuda șanselor mici pe care toată lumea le acordă favoriților lor, fanii “berbecilor“ speră în continuare la un miracol și își pun toată încrederea în cel care a fost, este și va fi întotdeauna o legendă pentru fotbalul britanic: Wayne Rooney. 

Sursa foto: Unsplash.com

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!