Wimbledon 2023 | Ce a spus fostul număr 2 WTA, Anett Kontaveit, după ultimul meci al carierei

Anett Kontaveit Kontaveit retragere Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 07 Iulie 2023, 12:21
Data actualizarii: Vineri 07 Iulie 2023, 12:22

Anett Kontaveit a afirmat că nu va reveni asupra deciziei de a se retrage din tenisul profesionist. 

La finalul lunii iunie, Anett Kontaveit din Estonia și-a anunțat retragerea definitivă din tenis. Anunțul a venit la tocmai un an distanță de momentul în care sportiva ocupa al doilea loc în clasamentul mondial. 

Kontaveit (27 de ani, 81 WTA) a câștigat peste $8 milioane din tenis și are în palmares 6 titluri WTA, dintre care unul cucerit în România, după o finală apropiată scor 6-2, 6-3, în defavoarea Simonei Halep, la Cluj-Napoca, în 2021. 

Anett Kontaveit se retrage definitiv din tenis

Marie Bouzkova (33 WTA) a învins-o pe Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-2, în turul secund al competiției de la Wimbledon, după ce estona reușise să treacă de italianca Lucrezia Stefanini (111 WTA), scor 6-4, 6-4, în runda inaugurală. 

Întrebată dacă nu va reveni asupra hotărârii de a se retrage din tenis, Anett Kontaveit a răspuns cu claritate, spunând: „Nu, mă retrag din cauza accidentării la spate. Rămân fermă pe această poziție. Când stau pentru o perioadă mai lungă, în aceeași poziție, începe să mă deranjeze.

Sper ca, după ce voi înceta antrenamentele de tenis, să mă simt mai bine în viața de zi cu zi,” a declarat Anett Kontaveit, în ultima conferință de presă susținută după un meci oficial de tenis, potrivit Punto de break

Motivul pentru care Kontaveit s-a retras din tenis, la 27 de ani

„Salutare prieteni, 

Azi anunț că îmi închei cariera de sportivă profesionistă. După mai multe vizite medicale și consultații cu echipa mea medicală, am fost înștiințată că sufăr de o boală degenerativă a discului lombar. 

Aceasta nu îmi permite să mă antrenez la nivel maxim sau să concurez la nivel înalt. În consecință, e imposibil să continui la vârful unui sport atât de competitiv.

Tenisul mi-a oferit și m-a învățat atât de multe, și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. A fost foarte important pentru mine să aduc steagul Estoniei pe terenul de tenis și să pot juca în fața fanilor mei, atât acasă, cât și peste tot, prin lume.

Sunt pregătită de noi provocări după ceea ce va fi ultimul meu efort ca jucătoare profesionistă de tenis - să mă bucur și să lupt cât de tare pot, la Wimbledon. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul arătat,” a scris Anett Kontaveit, pe Instagram. 

Un sfert de finală atins la Australian Open 2020 rămâne cea mai bună performanță atinsă de Anett Kontaveit, în turneele de mare șlem. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!