GALERIE FOTO Vis năruit odată pentru totdeauna? Simona Halep nu se mai poate califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 17:10
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 17:14

Simona Halep nu va juca la turneul olimpic de tenis de la Paris. 

Simona Halep (32 de ani) are drept de joc în tenisul profesionist, în urma deciziei TAS, anunțate în luna martie 2024, însă problemele fizice o țin în continuare departe de terenul de tenis. 

Sportiva din Constanța a acuzat probleme la genunchi atât la Miami, cât și la Paris, unde a disputat un turneu WTA 125k în urmă cu două săptămâni. 

Simona Halep nu se mai poate califica la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Inactivitatea și refuzul wildcardului primit la Rabat înseamnă pentru Simona Halep, din nefericire, imposibilitatea de a se califica la turneul olimpic de la Paris din această vară. 

Matematic, Simona Halep nu mai poate acumula 150 puncte WTA până la data de 10 iunie, anunță Daniel Radu. Data menționată nu reprezintă doar finalul turneului de mare șlem de la Roland Garros, ci și termenul-limită impus de Comitetul Olimpic Internațional pentru a decide numele participanților în turneele de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice. 

Motivele absențelor Simonei Halep la Olimpiadă: virusul Zika, ruptură musculară, iar acum, neîntrunirea criteriilor

În consecință, tenisul românesc este probabil să rămână privat de un parcurs istoric semnat de Simona Halep la Olimpiadă.

Constănțeanca a ratat Jocurile de la Rio din teama de a nu contacta virusul Zika, la Tokyo a absentat din cauza dublei rupturi musculare suferite la Roma, cu doar câteva luni înainte, iar la Paris nu va avea drept de joc deoarece nu va întruni toate criteriile de eligibilitate, printre care se regăsea poziția în top 400 WTA. 

Simona Halep va avea 36 de ani atunci când vor avea loc Jocurile Olimpice de la Los Angeles 2028, prin urmare așteptările ca românca să cucerească o medalie olimpică au scăzut considerabil, luând în considerare ratarea obiectivului de la Paris.

În deceniul trecut, care a surprins segmentul incredibil al carierei Simonei Halep, tenisul românesc a reușit, totuși, să pună mâna pe prima medalie olimpică din istoria sa; Horia Tecău și Florin Mergea au cucerit medalia de argint în proba de dublu masculin derulată la Rio, după o finală cu Rafael Nadal și Marc Lopez. 


„Practic, la un moment dat, juca Nadal singur” Tecău povestește experiența finalei olimpice de la Rio 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!