GALERIE FOTO Sorana Cîrstea, în pericol să rateze șansa carierei! Deși e #22 WTA, francezii nu îi vor permite participarea la Jocurile Olimpice

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 29 Februarie 2024, 12:30
Data actualizarii: Joi 29 Februarie 2024, 12:45

Sorana Cîrstea a fost sfertfinalistă a turneului de la Roland Garros, în ediția 2009. 

Sorana Cîrstea (33 de ani, 22 WTA) este, la o distanță confortabilă în clasamentul WTA, prima rachetă a tenisului românesc feminin, însă acest statut nu îi conferă calificarea în mod automat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Întrucât nu a bifat minimum două convocări în formația României de Cupa Billie Jean King - ea însăși nedorindu-și acest lucru, în contextul în care s-a retras din echipa națională -, Sorana Cîrstea nu va avea drept de înscriere la Olimpiada de Vară din acest an.

Sorana Cîrstea, obligată să participe la barajul România - Ucraina, dacă vrea să joace în turneul olimpic de la Paris

Actualmente, Sorana Cîrstea are în continuare șanse de a juca în turneul olimpic de tenis, dacă ar îndeplini condiția de a reprezenta România în barajul cu Ucraina, stabilit în Florida pentru luna aprilie.

Deoarece ar avea, în acest scenariu, o singură convocare, Sorana Cîrstea ar putea primi o derogare din partea Federației Internaționale de Tenis, dar doar atât timp cât Federația Română de Tenis ar face o cerere în acest sens.

Dacă Sorana Cîrstea nu va reveni asupra deciziei de a se retrage din echipa națională, România va rămâne fără Halep și Cîrstea la J.O. 2024

Oficialii FRT încearcă să o convingă pe Sorana Cîrstea nu doar să ajute echipa României în play-off-ul decisiv cu Ucraina, dar și să își acorde, prin acest sacrificiu, șansa unei apariții la Jocurile Olimpice.

În urmă cu 15 ani, Sorana Cîrstea uimea publicul parizian și se califica în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al cărui complex va găzdui turneul olimpic de tenis din 2024. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!