Emma Raducanu campioana de Grand Slam emma raducanu Emma Raducanu campioana US Open 2021 Tenis WTA Tenis

Sindromul perfecționismului: Emma Răducanu își admite defectele. „De multe ori, uit că sunt campioană de Grand Slam”

Emma Răducanu a recunoscut că are o atitudine mult prea aspră față de sine însăși, în contextul în care a câștigat un Grand Slam la vârsta de numai 18 ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iunie 2022, 12:20
Data actualizarii: Vineri 03 Iunie 2022, 12:21

Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) a devenit campioană de Grand Slam la vârsta de 18 ani, câștigând ediția 2021 a Openului American, la capătul unei finale pasionante, disputate împotriva canadiencei Leylah Fernandez

La mai puțin de un an de la performanța semnată la New York, sportiva britanică cu tată român dezvăluie că se regăsește des uitând că e campioană de turneu de mare șlem și admite că ar trebui să fie mai mândră de sine însăși și de propriile realizări. 

Emma Răducanu: „De multe ori uit că sunt campioană de Grand Slam.”

„Sunt o fată normală de 19 ani, chiar dacă stau acasă doar vreo 2-3 zile pe lună. Dormitorul meu e un dezastru, întotdeauna, pentru că mereu mă antrenez, fac bagaje sau despachetez. Când călătoresc la un turneu, întregul cartier știe despre asta. E ca și explozia unei bombe,” a spus Emma Răducanu, notează Punto de break

„Știu că rezultatele bune nu au venit, dar nu contează, e ceva normal în acest sport. Multe jucătoare joacă bine împotriva mea, dar o iau ca pe un compliment. În acest mod, voi progresa mai rapid, în fiecare zi și sunt obligată să aduc ce am mai bun pe teren, de ficare dată,” a adăugat Emma Răducanu. 

„Ar trebui să fiu mai des mândră de mine însămi.”

„De multe ori uit că sunt campioană de Grand Slam. Cred că un lucru pe care ar trebui să îl fac mai des e să mă trezesc și să fiu mândră de realizările mele și de mine însămi, în loc să pun presiune asupra mea din cauza vorbelor altora. 

Mă trezesc și mă gândesc cum am început să joc tenis, când eram doar o fetiță, cum visam să câștig Grand Slam-uri. Chiar dacă vreau mult mai multe trofee, nu poți să uiți să te bucuri, pe parcurs,” a completat Emma Răducanu, singura campioană US Open din istorie care a început turneul din calificări și l-a încheiat fără set pierdut. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!