Simona Halep scapă de o rivală dificilă: Johanna Konta s-a retras din tenis la 30 de ani

Simona Halep Johanna Konta Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 09:30
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 09:34

Johanna Konta s-a retras din tenisul profesionist, după un deceniu petrecut în circuitul WTA. 

După 10 ani petrecuți în circuitul WTA, Johanna Konta (30 de ani, 113 WTA) a ales să se retragă din activitate. Sportiva din Marea Britanie a fost una dintre puținele jucătoare care au reușit să aibă palmares pozitiv împotriva Simonei Halep, scorul întâlnirilor directe fiind favorabil Johannei Konta, scor 3-2.

„Am vrut să simt momentul și să îmi acord timp pentru a lua această decizie. Procesul de a mă retrage mi-a dat pace, pentru că nu înseamnă că nu îmi mai place sportul sau că nu mă mai văd jucând. Chiar stând aici, îmi e dor să joc. 

Îmi lipsește viața de jucătoare profesionistă, pentru că e singura viață pe care am avut-o, de când am amintiri. E interesant să te detașezi de ceva de care ai fost legat pentru atât de mult timp,” a declarat Johanna Konta pentru WTA

Fost număr 4 mondial, Johanna Konta se retrage având 4 titluri WTA în palmares, cucerite la Stanford, Miami, Sydney și Nottingham. În turneele de mare șlem, cele mai bune performanțe atinse de britanică au fost semifinalele jucate la Australian Open (2016), Wimbledon (2017) și Roland Garros (2019). 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!