GALERIE FOTO Serbia - România 0-2: primă zi perfectă la Kraljevo. Ruse și Cristian au adus victoriile mult așteptate

Baraj Serbia Romania Cupa Billie Jean King Gabriela Ruse Jaqueline Cristian Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 20:05
Data actualizarii: Vineri 10 Noiembrie 2023, 20:14

Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au plasat echipa României într-o postură bună, la finalul primei zile a barajului cu Serbia. 

Jaqueline Cristian (98 WTA) a urmat exemplul Gabrielei Ruse și a reușit să își confirme statutul de favorită, în duelul pe care l-a disputat în prima zi a play-off-ului de la Kraljevo, cu Serbia. 

7-5, 6-4 a fost scorul partidei adjudecate de Cristian, în detrimentul Aleksandrei Krunic - jucătoare născută la Moscova -, clasată pe locul 689 mondial. 

România mai are nevoie de o victorie pentru a se califica la barajul decisiv pentru turneul final din 2024

Mai devreme, Gabriela Ruse (125 WTA) a câștigat cu 2-0 la seturi prima partidă jucată în barajul Serbia - România, care va stabili numele echipei care va lupta, în primăvara anului 2024, pentru un loc la turneul final al viitoarei Cupe Billie Jean King

Pe zgură indoor, la Kraljevo, Ruse s-a impus cu 7-6 (2), 6-3, în fața Miei Ristic, număr 353 mondial, după două ore de joc.

În urmă cu un an, România învingea Ungaria cu 4-0, în aceeași fază a Cupei Billie Jean King. În primăvara acestui an, echipa țării noastre a condus cu 2-0 la meciuri în Slovenia, dar a ratat, în cele din urmă, calificarea la turneul final. 

Horia Tecău a explicat în emisiunea Poveștile Sport.ro cum se simte la cârma echipei naționale de tenis feminin

„În primul rând, simt că treaba de antrenor am pregătit-o ani de zile, jucând la dublu. Mereu eram într-un antrenament; eu îl antrenam pe el, iar el, pe mine. În șapte ani de parteneriat cu Jean-Julien Rojer, cred că am avut antrenor cu noi vreo 20% din timp. În rest, eram noi doi și ne antrenam încontinuu. De atunci deja mi-am dezvoltat abilitățile de antrenor.

E adevărat că a antrena fete mi se pare total diferit de a lucra cu băieți. Dimensiunea masculină pe care o cunoșteam - mai fermă, mai directă, cu multă logică și strategie - nu se potrivește atât de mult pe partea feminină, unde e foarte mult vorba despre gestionarea emoțiilor, despre ascultare, despre a fi ele într-o stare bună în care să joace tenisul lor cel mai bun.

Cumva, trebuie să devii atât de apropiat și de încredere încât să primească informațiile în momentele importante și să fie liniștite, ca să poată juca,” a dezvăluit Horia Tecău, în dialog cu Andru Nenciu, în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro. 

„Cu băieții nu aveai neapărat nevoie să fii atent la lucrurile astea. Era, pur și simplu, foarte direct. 

În acest nou rol de antrenor, în care sunt, simt că e foarte mare nevoie pentru mine să mă dezvolt și în perspectiva feminină, și în perspectiva masculină, și de a lucra cu copii, și de a lucra cu profesioniști. 

Vreau să cunosc toate aspectele unui antrenor, iar un antrenor, înainte de toate, e educator. Trebuie să vină acolo ca un educator și să știe cum să comunice cu oricine,” a completat Horia Tecău, în exclusivitate pentru Sport.ro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!