VIDEO Scandal imens în lumea tenisului! WTA suspendă totul în China, ITF continuă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Shuai Peng Shuai Peng disparitie Tenis WTA Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 11:50
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 11:57

Președintele ITF anunță că va continua să organizeze competiții de tenis în China, spre deosebire de WTA. 

Directorul WTA, Steve Simon a luat decizia de a suspenda cu efect imediat derularea competițiilor WTA pe teritoriul Chinei, drept consecință a lipsei de colaborare afișate de statul chinez în cazul dispariției fostei lidere mondiale în proba de dublu, Shuai Peng.

„Email-urile pe care le-am primit au fost 100% orchestrate. Când vii cu o acuzație importantă și detaliată, precum cea făcută de Shuai Peng la începutul lunii noiembrie, iar apoi să primești aceste email-uri din partea sa - nu cred că reflectă atitudinea din acuzație și poziția ei adevărată,” a spus Steve Simon pentru CNN, citat de Tennis Head.  

Poziția ITF, total diferită de cea adoptată de WTA


Dacă Andrea Gaudenzi, președintele ATP nu a luat nicio măsură similară cu WTA deocamdată, mai-marii Federației Internaționale de Tenis au spus că nu vor să întrerupă desfășurarea de întreceri ITF în China, motivând că nu vor să pedepsească 1 miliard de persoane pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Shuai Peng. 

Conducătorul ITF, David Haggerty a declarat pentru BBC următoarele: „Ca instituție care conduce tenisul, susținem toate drepturile femeilor. Acuzațiile trebuie investigate și vom continua să lucrăm pentru a duce acest caz la soluționare. Dar trebuie să ne amintim că suntem responsabili pentru dezvoltarea tenisului și nu vrem să pedepsim un miliard de oameni, așa că vom continua să organizăm turneele de juniori și seniori în această țară,” a precizat Haggerty. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!