GALERIE FOTO Șanse crescute în barajul cu Ucraina, chiar și fără Halep: decizia surprinzătoare luată de adversare

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 11:20
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 11:31

Ucraina abordează barajul cu România fără trei dintre cele mai bune jucătoare ale țării. 

Ucraina și România se vor duela în zilele 12-13 aprilie pentru stabilirea echipei care se va califica la turneul final al Cupei Billie Jean King 2024

Competiția va avea loc în 12-17 noiembrie la Sevilla, iar participante vor fi 12 țări, dintre care patru se cunoscu deja: Spania, Republica Cehă, Italia și Canada.

Trei ucrainence din top 40 WTA nu joacă în barajul cu România

După ce a jucat semifinală în Fed Cup, în 2019, România țintește revenirea în elita tenisului feminin mondial, iar șansele de victorie împotriva Ucrainei au crescut, din perspectiva modului în care a fost ales lotul țării vecine pentru acest baraj decisiv.

Ucraina, care are cinci jucătoare în top 45 WTA, se va deplasa în Florida - locația aleasă de Fundația Svitolina pentru a găzdui acest play-off - cu doar două dintre acestea.

Simona Halep nu va participa la barajul Ucraina - România, decisiv pentru calificarea la turneul final

Deși experimentate, Elina Svitolina (29 de ani, 18 WTA) și Lesia Tsurenko (34 de ani, 42 WTA) nu vor avea luxul de a-și putea ceda locul de joc unor colege precum Marta Kostyuk (27 WTA), Anhelina Kalinina (32 WTA) sau Dayana Yastremska (33 WTA), cele trei din urmă fiind absente.

Yuliia Starodubtseva (24 de ani, 138 WTA) și surorile Kichenok - Lyudmyla și Nadiia - întregesc lotul ucrainean pentru meciurile cu România.

De partea apropiată a fileului, Horia Tecău se va baza pe Ana Bogdan (31 de ani, 64 WTA), Jaqueline Cristian (25 de ani, 75 WTA), Anca Todoni (19 ani, 191 WTA) și Mara Gae (18 ani, 1062 WTA). 

Meciurile barajului Ucraina - România se vor juca în 12-13 aprilie pe zgură în Racquet Park Drive, Florida. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!