GALERIE FOTO S-a întors roata? Ultima dezvăluire despre declarațiile făcute de Wozniacki despre Simona Halep

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 20 Aprilie 2024, 09:59
Data actualizarii: Sambata 20 Aprilie 2024, 10:05

Simona Halep va activa la Madrid al doilea wildcard primit în acest an. 

Simona Halep a fost atacată de la distanță de Caroline Wozniacki. După ce și-a semnat întoarcerea în circuitul WTA grație unui wildcard primit pe tabloul principal al turneului de o mie de puncte de la Miami, românca a fost criticată de scandinavă, care și-a exprimat dezaprobarea referitoare la wildcardurile acordate jucătoarelor care au fost, în trecut, suspendate pentru dopaj.

Ulterior, Simona Halep a invitat-o pe Caroline Wozniacki să citească decizia TAS și să afle că nu a fost vorba despre dopaj, ci despre o contaminare nedorită cu o substanță interzisă.

Caroline Wozniacki nu este de acord cu invitațiile oferite jucătoarelor care au fost suspendate

În acest context, un jurnalist american a amintit că Simona Halep a făcut o declarație similară despre Maria Sharapova, atunci când organizatorii turneului WTA 500 de la Stuttgart i-au oferit rusoaicei un wildcard, în 2017. 

„Pentru copii, pentru jucătorii tineri, nu cred că e ok să vadă că un jucător care a fost suspendat pentru doping este ajutat cu invitații la turnee. Nu este vorba despre Maria Sharapova aici, este vorba despre toți cei care sunt găsiți dopați. Nu pot susține ceea ce a făcut directorul turneului, dar nici nu pot judeca,” spunea atunci Simona Halep pentru USA Today. 

Maria Sharapova, suspendată pentru consum de meldoniu, a revenit după 15 luni de suspendare pe zgura din Germania. 

Simona Halep, despre primul wildcard primit de Maria Sharapova, după suspendare: „Nu pot susține, dar nici nu pot judeca.”

„Ideea Simonei este că acest lucru i se putea întâmpla oricui, că a fost vorba doar despre un supliment contaminat. Toată lumea își amintește despre declarațiile ei la adresa Mariei Sharapova. Dar cred că sunt situații puțin diferite, nu cred că e tocmai corect să o blamăm pentru asta. Și circumstanțele sunt diferite.

Atunci era vorba despre Meldonium care fusese în afară, apoi pe lista substanțelor interzise. Deci altceva decât un supliment contaminat. Nu cred că e ipocrit din partea Simonei să fi spus asta atunci,” a declarat Jon Wertheim, care a intervievat-o recent pe Simona Halep. 

Însă există și oameni care sunt de acord cu Wozniacki. Ei spun că wildcard-urile sunt aproape sacre și nu se pot da jucătoarelor ce revin după suspendări pentru dopaj. Chiar dacă în acest caz a fost vorba de, probabil, lipsa intenției,” a completat jurnalistul Tennis.com pentru iAmSport


Boris Becker, despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!