Rusoaica de 16 ani, amendată în mod controversat, după eliminarea din turneul de la Wimbledon

Mirra Andreeva amenda tenis Turneul de la Wimbledon Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 12 Iulie 2023, 10:35
Data actualizarii: Miercuri 12 Iulie 2023, 10:44

Wimbledon 2023 | Mirra Andreeva va pătrunde în top 70 WTA, după încheierea turneului de la Wimbledon, o veste bună care o face să uite de amenda pe care a primit-o din partea organizatorilor Wimbledon. 

La 16 ani, Mirra Andreeva a reușit calificarea în optimile de finală ale întrecerii de mare șlem de la Wimbledon, însă călătoria sa pe iarba londoneză s-a încheiat cu un gust amar.

Sportiva din Federația Rusă a fost penalizată de arbitrul partidei pierdute în fața americancei Madison Keys. Rusoaica s-a dezechilibrat, iar oficialul partidei a interpretat că a aruncat cu racheta, în ciuda faptului că Andreeva a dezaprobat și a ținut să precizeze că nu a avut vreo intenție de a scăpa racheta din mână. 

Mirra Andreeva, amendată cu 8000 de dolari la Wimbledon

Drept urmare, organizatorii turneului de la Wimbledon au decis să o amendeze cu 8000 de dolari, o sumă incomparabilă cu premiul de $262,005 pe care și l-a asigurat prin calificarea în turul al patrulea. 

În ciuda eșecului scor 3-6, 7-6 (4), 6-2 din meciul cu Madison Keys, Mirra Andreeva va urca 38 de locuri în clasamentul WTA, până pe locul 64 mondial. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!