GALERIE FOTO Prima adversară a Soranei Cîrstea la Madrid are doar 18 ani și e filipineză: care este miza meciului

Sorana Cirstea Alexandra Eala WTA Madrid Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 17:30
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 17:34

Sorana Cîrstea va debuta joi în turneul de o mie de puncte de la Madrid.

Beneficiară a unui tur liber, datorită statutului de cap de serie avut în turneul WTA 1000 de la Madrid, Sorana Cîrstea își va începe abia joi parcursul în competiția din capitala Spaniei.

Oponentă îi va fi Alexandra Eala din Filipine, o jucătoare de 18 ani care se clasează pe locul 170 în ierarhia mondială.

Sorana Cîrstea, favorită clară în primul meci la Madrid

  • Alexandra Eala a obținut prima victorie în circuitul profesionist la doar 16 ani. 

Jucătoarea născută în 2005 a realizat surpriza în runda inaugurală a întrecerii din Madrid, depășind-o pe ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 2-6, 6-4, 6-4.

A fost a doua înfrângere dureroasă pentru Tsurenko în ultimele săptămâni, după ce, în barajul Ucraina - România, s-a înclinat în meciul patru în fața româncei Jaqueline Cristian, după ce condusese cu 1-0 la seturi, la fel ca în duelul cu Alexandra Eala. 

Cîrstea, la un pas de a-și asigura aproape $60,000

Miza duelului dintre Sorana Cîrstea și Alexandra Eala o reprezintă accederea în faza șaisprezecimilor de finală, performanță care va fi recompensată cu un premiu de $59,415 și cu 65 de puncte WTA. 

O victorie puțin probabilă a filipinezei ar urca-o în premieră în top 150 WTA, pe când Sorana Cîrstea are nevoie de două victorii la Madrid pentru a reveni în top 30 WTA. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!