Noul antrenor al Simonei Halep ar putea fi tot român: „Am ieșit cu Simona și am încercat să o bombardez cu întrebări!”

Simona Halep antrenor Andrei Cociasu Gabriela Ruse Simona Halep Andrei Cociasu Tenis WTA Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2022, 14:00
Data actualizarii: Marti 01 Februarie 2022, 13:54

Fostul antrenor al Gabrielei Ruse ar putea deveni noul antrenor al Simonei Halep. 

Simona Halep nu este singura jucătoare de tenis din România care își schimbă antrenorul în luna februarie a acestui an. 

După ce a reușit să câștige alături de Andrei Cociașu (29 de ani) primul său titlu WTA, la Hamburg, dar și să se califice într-o a doua finală de turneu în circuitul de elită al tenisului feminin, Gabriela Ruse se va despărți de tehnicianul român.

Andrei Cociașu, despre Simona Halep: „Am bombardat-o cu întrebări, de față cu Gabriela Ruse.”

„Am ieșit seara cu Simona la Indian Wells și am încercat s-o bombardez cu întrebări de față cu Gabi, pentru că nu mi se pare o ocazie des întâlnită să stai la masă cu una din cele mai mari campioane din istorie. Și am întrebat-o cum te simți la 5-3, 30-30? Sau cum te simți la 5-5, 30-30? La momentele alea, la pressure points? Și Simona se uită la mine și zice: „abia le aștept!”

Și asta mi se pare că se vede, că Simona în momentul în care e condusă sau în care este fix acest 30-30, se activează ceva în ea și este aproape imposibil, mai ales acum doi ani, la Wimbledon, a fost incredibilă. Știi că deja ai un mare dezavantaj acolo. Și știe și adversara asta. Te pui să servești ca adversară, și în loc să te gândești: Servesc afară și dau dincolo, te gândești: mamă, cum joacă ea aici, și deja din start e o problemă,” a spus Andrei Cociașu într-un interviu acordat Treizecizero

Andrei Cociașu și Gabriela Ruse și-au încheiat parteneriatul

„Voiam să vă informez că Gabriela Ruse și cu mine am decis să ne despărțim. A fost o călătorie incredibilă... primul titlu WTA, prima finală WTA, prima victorie într-un Grand Slam și o urcare până pe un loc-record în clasamentul mondial, numărul 61

Sunt recunoscător pentru tot ce am reușit împreună și îi doresc lui Gabi ce e mai bun pentru restul sezonului. Sunt încântat să înfrunt noi provocări,” a scris Andrei Cociașu pe Instagram. 

Andrei Cociașu a avut locul 990 ATP drept cea mai înaltă clasare în ierarhia mondială, atinsă în anul 2015. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!