GALERIE FOTO Motivul pentru care decizia TAS în cazul Simonei Halep ar putea să nu fie 100% transparentă publicului

Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2024, 11:50
Data actualizarii: Luni 08 Aprilie 2024, 11:53

Simona Halep mai are la dispoziție două săptămâni de pregătire pentru turneul WTA 1000 de la Madrid. 

Simona Halep (32 de ani) a primit la începutul lunii martie vestea că și-a recăpătat dreptul de joc în circuitul WTA. 

Sportiva din România și-a văzut suspendarea redusă de la patru ani la nouă luni, ca urmare a hotărârii finale impuse de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep sau reprezentanții ITIA pot cere ascunderea anumitor pasaje din motivarea TAS

Chiar dacă reprezentanții Agenției Internaționale a Integrității în Tenis și-au manifestat surprinderea față de acest verdict, Simona Halep a jucat la Miami primul meci oficial, după o pauză de un an și jumătate. 

Oficial, TAS nu a comunicat încă motivarea deciziei prin care i-au conferit Simonei Halep dreptul de a reveni în circuitele WTA și ITF, dar se pare că aceasta va fi publicată în cursul lunii aprilie, în cel mai probabil caz, notează iAmsport

Simona Halep va juca în turneul WTA 1000 de la Madrid, programat în perioada 23 aprilie - 5 mai

Există posibilitatea ca anumite pasaje din motivarea oficială a deciziei luate în cazul Simonei Halep să fie ascunse. Textul deciziei va fi revizuit atât de Simona Halep și echipa sa de avocați, cât și de oficialii ITIA, iar, la potențialele cereri ale acestora, anumite fragmente pot rămâne ascunse publicului. 

„După ce se oferă celor două părți decizia motivată, ele pot decide, după evaluare, independent, dacă aceasta va fi făcută publică. Dacă una dintre ele, ori Simona, ori ITIA, nu vor, atunci aceasta nu va fi postată pe site-ul TAS. Însă pot spune de acum că hotărârea va fi publicată, eventual cu unele părți redactate, ascunse,” au declarat voci din interiorul tribunalului de la Lausanne pentru aceeași sursă. 

Indiferent de ce va susține motivarea TAS, Simona Halep va rămâne cu dreptul de joc pe care și-l va exercita la Madrid. Va fi prima competiție pe care o abordează cu noul antrenor, catalanul Carlos Martinez. 


Radu Abramescu, despre Simona Halep în 2024: „E mai important un sfert la Roland Garros decât o participare la Olimpiadă” 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!