VIDEO Moment emoționant cu rusul Andrey Rublev în prim-plan! Mesajul său după ce a ajuns în finală la Dubai: „Fără război, vă rog!”

Andrey Rublev Rusia Ucraina Tenis
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 20:14
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 20:24

Situația din Ucraina stârnește reacții negative împotriva rușilor, după ce Vladimir Putin a declanșat războiul. 

Rusia suferă repercusiunile războiului declanșat de Vladimir Putin, în special pe plan sportiv, acolo unde finala UEFA Champions League, programată să se desfășoare la Sankt Petersburg, a fost mutată la Paris. Mai mult, Marele Premiu de Formula 1 a Rusiei a fost anulat, iar astfel de demersuri continuă să apară. 

Sportivii ruși și-au prezentat dezacordul față de acțiunile lui Putin, iar unul dintre cei mai vocali dintre ei a fost Andrey Rublev, numărul 7 ATP, al doilea cel mai bun tenismen al Federației Ruse, după Daniil Medvedev, care va deveni numărul 1 mondial, începând de luni, 28 februarie. 

Mesaj emoționant al lui Rublev după calificarea în finala turneului de la Dubai 

Andrey Rublev a reușit să îl învingă pe polonezul Hubert Hurkacz în semifinalele competiției ATP 500 de la Dubai, 3-6, 7-5, 7-6(7-5). La finalul duelului, Rublev a avut un mesaj emoționant, după ce în urmă cu o zi a vorbit despre războiul din Ucraina. 

Tenismenul a mers și a scris pe camera pe care de obicei se semnează câștigătorii un mesaj simplu: „Fără război, vă rog!” Imaginile au devenit rapid virale, evidențiind susținerea sportivilor ruși împotriva președintelui țării. 

Andrey Rublev: „Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot răspunde. Vreau doar pace!”

„În momentele astea realizezi cât de lipsit de importanță e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. 

Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important.

Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot răspunde. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv”, a declarat Andrey Rublev, implicat în turneul ATP 500 de la Dubai. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!