Sorana Cirstea anti-doping tenis Simona Halep dopaj Sorana Cirstea test anti-doping Tenis

„La trei teste anti-doping ratate, ești suspendat doi ani!” Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre „terorismul anti-doping” din tenis

Sorana Cîrstea a declarat că, de multe ori, agențiile anti-doping o vizitează înainte de ora 7 dimineața, pentru controale inopinate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Octombrie 2022, 08:15
Data actualizarii: Marti 25 Octombrie 2022, 08:23

Cu un spirit de colegialitate admirabil, Sorana Cîrstea a reacționat imediat după ce Simona Halep a făcut publică suspendarea sa din circuitele WTA și ITF, în urma unui test anti-doping cu rezultat pozitiv, efectuat la US Open 2022

Într-un podcast recent publicat, colega de generație a Simonei Halep dezvăluie bătăile de cap pe care le pot acuza, pe bună dreptate, jucătorii de tenis, în legătură cu testele anti-doping. Reprezentanții Agențiilor Mondiale Anti-Doping îi pot vizita pe tenismeni la orice oră, inclusiv în timpul vacanțelor, iar orice substanță interzisă consumată le poate periclita cariera. 

Sorana Cîrstea, despre testele anti-doping de acasă: „De foarte multe ori, dimineața, la ora 6, aud că bate la ușă cineva.”

„Este această aplicație în care tu, în fiecare zi, trebuie să dai o oră în care poți fi testat. Pe noi ne testează în turnee, dar avem acest program care te testează și în afara turneelor. Când vor ei, fără să anunțe. 

Și tu, în fiecare zi, ai aplicația și spui: «Eu în general am 6-7 dimineața acasă». Pentru că știu că între 6 și 7 sunt acasă dimineața. Trebuie să dai o oră în care ei pot veni să te testeze.

De foarte multe ori dimineața la ora 6 aud că bate la ușă cineva. Îți vin acasă, mi-au venit și săptămâna trecută. Vin constant. Tu practic trebuie să fii disponibil o oră pe zi în care ei să poată veni să te testeze.

„Dacă ratezi trei teste anti-doping, ești suspendat doi ani.”

Oriunde, nu contează că săptămâna viitoare plec în Franța. Eu trebuie să dau adresa de la hotel din Franța și ora la care mă vor găsi. Am avut și de trei ori într-o săptămână,” a spus Sorana Cîrstea în podcastul „La Fileu”.

„Dacă nu ești acasă, se numește că ai ratat un test, iar dacă ratezi trei teste, ești suspendat doi ani. Adică nu e de joacă, dar îți asumi”, a completat Sorana Cîrstea, în același podcast. 

@iamspeak #LaFileu #podcast #SoranaCirstea #fy #fyp #foryoupage ♬ original sound - speak
Modifică setările cookies