VIDEO Ha-os! Francezii, ostili până și cu belgienii: Roland Garros interzice alcoolul după ce un spectator l-a scuipat pe Goffin

david goffin Roland Garros 2024 Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 19:47
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 19:47

Ce s-a întâmplat în meciul câștigat de Goffin în primul tur la Roland Garros a condus la schimbări importante adoptate de organizatori. 

Fost număr 7 ATP, belgianul David Goffin (33 de ani) a luptat intens pentru a reuși calificarea în turul secund al Roland Garros 2024.

În runda inaugurală, Goffin l-a depășit pe francezul Mpetshi Perricard, scor 4-6, 6-4, 6-3, 6-7 (4), 6-3, la capătul unui meci umplut cu peripeții.

David Goffin i-a provocat pe francezi, la finalul meciului câștigat în primul tur

La finalul meciului, belgianul David Goffin s-a bucurat ostentativ și a fost huiduit de francezii din tribune. „Când ești insultat timp de 3 ore și jumătate, e normal să mai izbucnești și tu.

Am fost inclusiv scuipat cu o gumă", a dezvăluit Goffin, la conferința de presă, conform Eurosport

Spectatorilor nu li se va mai permite să consume alcool în tribune

Drept consecință a meciului care a agitat spiritele la Paris, organizatorii turneului, în frunte cu Amelie Mauresmo, director, au decis interzicerea consumului de alcool în tribunele Complexului Stade Roland Garros. 

„Ne bucurăm să vedem atmosferă și emoții care sunt mai puternice decât în perioada dinaintea pandemiei. Dar sunt câteva persoane care întrec limita. Nu vreau să compromitem respectul față de jucători și față de sport,” a punctat Mauresmo, conform Tennis Majors

David Goffin îl întâlnește în turul 2 la Roland Garros 2024 pe Alexander Zverev, număr 4 ATP, jucătorul care l-a eliminat în runda inaugurală pe Rafael Nadal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!