Roger Federer cand revine Roger Federer Roger Federer accidentare Roger Federer genunchi Tenis ATP Tenis

FOTO După 3 operații, genunchiul rezistă! Roger Federer s-a întors la antenamente și e pregătit să țintească o revenire la US Open

Roger Federer s-a întors la antrenamente și anunță că țintește o revenire după Wimbledon, spre sfârșitul verii. Elvețianul este în cărți pentru a juca la US Open în acest an. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 12:59
Data actualizarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 13:01

Marii campioni știu când să piardă și cum să se bucure de rodul propriei munci, dar, la 40 de ani, Roger Federer (43 ATP) este convins că nu și-a spus ultimul cuvânt în lumea bună a circuitului ATP. 

„Partea cea mai rea e în urma mea,” spunea tenismenul elvețian, cu 20 de titluri de mare șlem în palmares, după cea de-a treia intervenție chirurgicală suferită la genunchiul drept. 

Roger Federer, revenit la antrenamente, la 40 de ani, după 3 operații suferite la genunchiul drept

Eliminat în sferturile Wimbledon 2021 de către polonezul Hubert Hurkacz - primul jucător care a reușit să-i administreze un set la zero în istoria participărilor sale la Wimbledon, în număr de 22 - Federer s-a supus unei a treia operații, dar aproximativ 9 luni de repaos și odihnă par să fi fost suficiente pentru ca fostul lider ATP să revină la antrenamente. 

„Recuperarea merge strună,” a scris Roger Federer pe Instagram, în descrierea unor imagini care îl surprind antrenându-se intens, dar sub supravegherea medicilor. 

„Haide, Roger, întoarce-te curând,” i-a scris italianul Fabio Fognini, manifestându-și susținerea față de tenismenul pe care îl consideră mult mai spectaculos decât jucătorii în vogă ai prezentului.

Belinca Bencic, Andreas Seppi și Denis Shapovalov s-au numărat la rândul lor printre tenismenii care i-au lăsat comentarii de încurajare multiplului campion de Grand Slam. 

Până la revenirea în turnee, Roger Federer filmează alături de actrița Anne Hathaway

Între timp, Roger Federer a publicat o serie de postări pe rețelele de socializare, în care le arată fanilor timpul de calitate petrecut alături de actrița Anne Hathaway, în filmarea unui spot care prezintă frumusețile naturale ale Elveției.

US Open 2022 este programat pentru perioada 29 august - 11 septembrie, dar cel mai bun scenariu îl vede pe Roger Federer bifând prezențe și în competițiile ATP Masters 1000 de la Montreal și Cincinnati, din perioada premergătoare ultimului turneu de mare șlem al anului. 

Modifică setările cookies