VIDEO Doi ani mai târziu, Djokovic redeschide subiectul: „Oamenii m-au numit antivaccinist când eu nu sunt” 

Novak Djokovic antivaccin vaccin covid-19 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 10:05
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 10:05

Novak Djokovic a ieșit campion al Openului Australiei, la un an după ce a fost expulzat din țara care găzduiește turneul de mare șlem pe care l-a câștigat de zece ori. 

Novak Djokovic (36 de ani) a ratat ediția 2022 a Openului Australian din cauza interdicțiilor impuse de guvernul australian persoanelor nevaccinate anti-COVID.

Novak Djokovic: „Susțin libertatea de a decide.”

Cunoscut pentru loialitatea pe care a demonstrat-o poziției personale de a nu lua vaccinul precizat, tenismenul sârb a câștigat respectul persoanelor care i-au împărtășit decizia în ce privește vaccinurile produse pentru a contracara efectele coronavirusului. 

„Oamenii au încercat să mă numească antivaccinist, când eu nu sunt. Nu sunt nici în favoarea altor vaccinuri, ci sunt pro libertatea de a decide,” a declarat Novak Djokovic în emisiunea 60 Minutes. 

Djokovic, Nadal și Alcaraz, înscriși pe tablou la Australian Open 2024

La un an după momentul în care a fost expulzat din Australia înainte de turneul de mare șlem de la Melbourne, Novak Djokovic a revenit - în contextul eliminării interdicțiilor - și a ieșit campionul Australian Open 2023, apropiindu-și titlul de campion pentru a zecea oară.

În finala disputată în acest an, Djokovic l-a învins pe Tsitsipas în minimum de seturi, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). 

Australian Open 2024 se joacă în perioada 14-28 ianuarie și îi va avea pe tabloul principal pe Rafael Nadal, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz. Principalul favorit la câștigarea trofeului este tenismenul sârb, în timp ce italianul Jannik Sinner este recomandat drept unul dintre potențialii autori de surprize majore. 


Misterul din spatele primului titlu de mare șlem cucerit de Horia Tecău

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!