FOTO Imaginea anului! Cum arăta Jannik Sinner ultima dată când Novak Djokovic a pierdut un meci în Cupa Davis

Jannik Sinner Cupa Davis Novak Djokovic Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Decembrie 2023, 08:54
Data actualizarii: Luni 04 Decembrie 2023, 08:53

Jannik Sinner a revenit de la trei mingi de meci procurate de Novak Djokovic și l-a învins pe sârb, în semifinalele Cupei Davis. 

În semifinalele Cupei Davis 2023, Jannik Sinner (22 de ani) a devenit primul tenismen din istorie care semnează o victorie împotriva lui Novak Djokovic (36 de ani) după ce a avut trei mingi de meci de salvat.

Mai mult decât atât, prin acest meci, Sinner i-a întrerupt lui Djokovic un șir de invincibilitate vechi de 12 ani în Cupa Davis, în ce privește toate meciurile jucate, și de 14 ani, când sunt luate în considerare doar meciurile de simplu jucate în așa-numita „Cupă Mondială a tenisului.”

Jannik Sinner avea 8 ani atunci când Novak Djokovic a pierdut ultima dată un meci în Cupa Davis

După 2 ore și 35 de minute de joc, Sinner l-a învins pe Djokovic pentru a doua oară, dintr-un total de trei întâlniri directe bifate într-un interval de unsprezece zile, scor 6-2, 2-6, 7-5. 

Dacă în primele două seturi, Sinner și Djokovic au făcut câte două break-uri pe serviciul advers, în manșa decisivă s-a jucat cursiv pe serviciu, până la scorul de 4-5, când „Nole” a beneficiat de un avantaj de 40-0 pe serva italianului.

Ultima dată când Novak Djokovic pierduse un meci de simplu în Cupa Davis a fost în 2009, când „Nole” a cedat în fața spaniolului David Ferrer. În 2009, Sinner avea doar opt ani și avea păr lung, după cum arată Luigi Gatto, într-o postare X, văzută de peste 160,000 de persoane. 


Cine este tenismenul cu cel mai bun serviciu din lume: răspunsul lui Horia Tecău

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!