simona help Palermo Simona Halep Tenis Tenis BREAKING NEWS | Italienii nu o mai lasa pe Simona Halep sa participe la WTA Palermo: cine a dat vestea oficiala

Simona Halep va putea participa la turneul de la Palermo! Ce decizie au luat organizatorii competitiei

Turneul din Palermo este programat in perioada 3-9 august. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iulie 2020, 20:07
Data actualizarii: Vineri 24 Iulie 2020, 23:58

UPDATE 22:15: Oficialii turneului de la Palermo au venit cu precizari dupa informatia potrivit careia romanii care merg in Italia trebuie sa stea in carantina 14 zile. 

Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia Tig vor putea evolua pe zgura la competitia programata intre 3 si 9 august, Ministerul Sanatatii urmand sa dea o derogare pentru sportive. 

"Avand in vedere ca jucatoarele de tenis efectueaza controale stricte cu teste la 4 zile, am cerut Ministerului Sanatatii sa dea o derogare jucatoarelor care sunt afectate de aceasta noua masura", a spus directorul turneului, Oliviero Palma, potrivit Digi Sport.


Ministrul Sanatatii din Italia, Roberto Speranza a anuntat in dupa-masa zilei de vineri, 24 iulie ca a semnat o ordonanta prin care persoanele din Romania si Bulgaria care intra pe teritoriul Italiei vor fi obligate la 14 zile de carantina.

Decizia o afecteaza direct pe Simona Halep, dar si pe Irina Begu, Sorana Cirstea ori Patricia Tig, toate anuntandu-si deja prezenta la turneul WTA de la Palermo, programat pentru perioada 3-9 august. 

"Virusul nu a fost inca infrant, continua sa circule si avem nevoie de mare prudenta in continuare," a transmis ministrul Sanatatii, Roberto Speranza.

Din sursele sport.ro, Simona Halep nu a facut deocamdata deplasarea la Palermo, iar intrucat pana la startul competitiei mai sunt doar zece zile, este posibil ca Simona Halep, dar si Irina Begu sau Sorana Cirstea sa fi ratat deja orice sansa de a mai participa la acest turneu. 

In schimb, Simona Halep este in grafic pentru a lua parte la turneul de la Praga, fixat pentru 10-16 august. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!