ANUNTUL facut de Agentia Mondiala Anti-Doping despre noile vaccinuri dezvoltate impotriva coronavirusului | Ce s-a decis 

ANUNTUL facut de Agentia Mondiala Anti-Doping despre noile vaccinuri dezvoltate impotriva coronavirusului | Ce s-a decis 

Agentia Mondiala Anti-Doping a eliberat un comunicat de presa referitor la noile vaccinuri produse pentru a combate pandemia. 

Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) s-a pronuntat in legatura cu noile vaccinuri dezvoltate cu scopul de a contracara dezvoltarea unor forme grave ale bolii COVID-19. Oficialii WADA se afla in relatii de colaborare cu mai multe companii farmaceutice, printre care Pfizer pentru a afla compozitia exacta a vaccinurilor comercializate in prezent.

"Avand in vedere ca vor exista mai multe vaccinuri dezvoltate si utilizate, este prematur sa facem declaratii definitive privind compozitia lor; insa, sportivii pot fi increzatori ca WADA va continua sa monitorizeze toate informatiile disponibile si ii va consilia, atat pe ei cat si pe alti membrii ai comunitatii anti-doping, in cazul in care vreun ingredient al vreunui vaccin ar ridica probleme.

Sanatatea sportivilor este cea mai importanta preocupare a WADA pe perioada acestei pandemii, iar acestia pot fi asigurati ca, in eventualitatea putin probabila in care un vaccin ar cauza o incalcare a reglementarilor anti-doping conform Codului Mondial Anti-Doping, supravegherea de catre WADA a oricarei gestionari ulterioare a rezultatelor va garanta ca vaccinurile si principiile anti-doping nu intra in conflict. Pentru a fi mai clari, in ciuda noutatii acestor vaccinuri, nu exista niciun motiv sa credem ca astfel de vaccinuri ar contraveni reglementarilor anti-doping", au scris reprezentantii WADA intr-un comunicat de presa, conform News.ro.

In tenisul feminin, WADA se afla in fruntea unui scandal izbucnit in jurul jucatoarei din Ucraina, Dayana Yastremska, care a fost suspendata temporar din tenis la inceputul acestui an, potrivit unei decizii luate de Agentia Mondiala Anti-Doping; in fapt, numarul 29 WTA a facut deplasare inspre Australia si se asteapta sa fie inclusa pe tabloul principal al turneului de mare slem de la Melbourne. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum se testează, de fapt, în România. Judeţul de frontieră unde marţi s-a făcut un sigur test rapid
BRAT

Modifică setările cookies