GALERIE FOTO Vrea să îi strice planurile lui Djokovic! Ce ar prefera Alcaraz între un nou trofeu la Wimbledon și o medalie de aur la Paris

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 08:05
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 08:07

Carlos Alcaraz, pus să spună ce ar prefera să câștige între un nou trofeu la Wimbledon și medalia de aur de la Paris. 

Carlos Alcaraz a devenit un candidat serios la câștigarea turneului olimpic de la Paris, în urma performanței reușite la Roland Garros.

Ajuns triplu campion de Grand Slam la 21 de ani, cu cele trei titluri cucerite pe cele trei suprafețe ale tenisului, „Carlitos” a dezvăluit cât de importantă i se pare medalia de aur în comparație cu posibilitatea de a-și apăra titlul de campion cucerit pe iarba de la Wimbledon, în vara anului 2023. 

Carlos Alcaraz ar prefera să iasă campion olimpic, dacă ar trebui să aleagă între medalia de aur și al doilea trofeu la Wimbledon

„În ordinea priorităților, ești mai încântat să câștigi Wimbledon sau medalia de aur la Jocurile Olimpice?”, a fost întrebat Carlos Alcaraz de Marca. 

„E complicat, dar Jocurile se desfășoară o dată la patru ani și e un turneu special, în care nu joci pentru tine, ci reprezinți o țară întreagă, pe toți spaniolii. În acest an aș alege aurul olimpic, dacă ar trebui să aleg,” a replicat noul campion al turneului major de la Paris, a cărui locație va găzdui și turneul olimpic din vara aceasta. 

Dacă Rafael Nadal va fi apt de joc, sunt șanse mari ca Alcaraz să fie coechipier al tenismenului din Manacor, în proba de dublu masculin.

Alcaraz ar putea face echipă de dublu cu Nadal, la Paris 

La Rio de Janeiro, în 2016, Nadal a făcut echipă câștigătoare cu Marc Lopez, cei doi spanioli depășindu-i în finala olimpică tocmai pe românii Horia Tecău și Florin Mergea, la capătul unui meci extrem de echilibrat.

În 2008, Rafael Nadal a câștigat aurul olimpic în proba individuală, iar cele două rezultate vor fi, cu siguranță, urmărite de Carlos Alcaraz la Paris și Los Angeles, în calendarul olimpic al acestui deceniu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!