Stranieri

RAZVAN MARIN LA AJAX | Cosmin Contra, in al 9-lea cer dupa transfer: "E un exemplu pentru toti!" Ce i-a spus jucatorului

Razvan Marin a semnat pe 5 ani cu Ajax Amsterdam.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019, 20:16
Data actualizarii: Joi 04 Aprilie 2019, 20:22

Selectionerul nationalei Romaniei, Cosmin Contra, l-a felicitat pe Razvan Marin dupa oficializarea transferului la Ajax Amsterdam. 12.5 milioane de euro va plati clubul olandez pentru Marin.

"E un lucru extraordinar, inseamna ca avem viitor. Este un exemplu pentru toti cei din generatia lui. Pentru echipa nationala e foarte important ca un jucator sa ajunga la Ajax. Sper sa se impuna cum a facut-o si la Standard. Trebuie sa fie liderul acestei generatii si impreuna cu ceilalti sa aduca viitorul echipei nationale.

Eram in febra celor doua meciuri, l-am felicitat. A venit si mi-a spus ca se poate sa plece acolo, m-am bucurat enorm pentru el, dar n-am vorbit mai mult. O sa avem timp sa vorbim si despre acest transfer. ii dau sfaturi daca mi le cere.

E un jucator care absoarbe informatia, e atent la tot ce ii spune antrenorul si probabil de aceea s-a si impus la echipa de club. De aia a si fost luat la Ajax. stim ca azi scouterii de la marile echipe il vad de multe ori pe jucator inainte sa ia o decizie. si viata pe care o duce e o referinta si sunt sigur ca toate referintele lui au fost pozitive" a spus Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

Al 2-lea cel mai scump din istoria clubului

Razvan Marin a semnat un contract pe 5 ani, Ajax urmand sa plateasca 12.5 milioane de euro in schimbul mijlocasului roman. Doar Marouane Fellaini a fost vandut pe o suma mai mare de Standard - 22 de milioane de euro platea Everton in 2008 pentru mijlocasul belgian.

20% din aceasta suma, adica 2.5 milioane de euro, va primi Viitorul in urma acestui transfer. In 2017, Viitorul a incasat 2 milioane de euro dupa ce l-a cedat pe Marin la Standard.

Razvan Marin a fost prezentat intre 2 legende ale fotbalului si ale clubului olandez: Edwin van der Sar si Marc Overmars.

Modifică setările cookies