Ioan Becali vorbește în Italia despre transferul lui Moruțan: "E adevărat, au venit să-l vadă!"

ioan becali Galatasaray Olimpiu Morutan Pisa Serie B Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Aprilie 2023, 16:16
Data actualizarii: Miercuri 12 Aprilie 2023, 16:16

Olimpiu Moruțan (23 de ani) este împrumutat în acest sezon de Galatasaray la Pisa, iar viitorul mijlocașului va fi decis în finalul stagiunii.

Ioan Becali, impresarul lui Moruțan, a vorbit în Italia despre posibilul transfer definitiv al jucătorului la Pisa. Agentul spune că oficialii lui Galatasaray au asistat la meciul Pisa - Cagliari 0-0, de luni, iar ulterior au discutat cu Claudio Chiellini, directorul sportiv al toscanilor, despre situația mijlocașului român.

Ioan Becali: "Oficialii lui Galatasaray au venit să-l vadă pe Moruțan și au discutat cu Pisa"

Pisa are opțiunea de a-l transfera definitiv pe Moruțan de la Galatasaray pentru 5,5 milioane de euro. Clauza devine obligatorie dacă italienii promovează în Serie A, iar mijlocașul joacă în 25 de meciuri cel puțin 45 de minute.

  • A doua condiție este aproape îndeplinită. Moruțan are 24 de meciuri cu cel puțin 45 de meciuri jucate, însă Pisa tremură pentru locul de baraj. Se află pe poziția 8, ultima care duce în play-off, cu 46 de puncte.

Până în prezent, Pisa nu a activat clauza. În iarnă au apărut zvonuri potrivit cărora italienii ar vrea să îl transfere definitiv pe Moruțan pentru o sumă mai mică decât cea stabilită, însă momentan nu s-a ajuns la un acord. Ioan Becali spune că mai multe detalii vor apărea în următoarele zile.

"Da, e adevărat din câte știu. Oficialii lui Galatasaray au fost pe Garibaldi Arena la meciul Pisa - Cagliari, iar ulterior au discutat cu Claudio Chiellini despre jucător. E prea devreme să vorbim, mai este suficient timp până pe 31 mai, data la care opțiunea de transfer definitiv expiră.

Nu știu ce vrea să facă Pisa și nici ce vrea Galatasaray. Prețul pentru transferul definitiv este cunoscut, 5,5 milioane de euro. Olimpiu se gândește doar să joace bine și să o ajute pe Pisa în acest final de sezon și la baraj. Nu știu ce au discutat cluburile, dar vom afla în zilele următoare", a spus Ioan Becali, pentru La Nazione.

  • 30 de meciuri a strâns Moruțan la Pisa, reușind să marcheze 6 goluri și să ofere 7 pase decisive
  • Din actuala ediție a Serie B mai sunt de disputat 6 etape. Primele două clasate promovează direct, iar locurile 3-8 vor disputa un play-off pentru ultima poziție care asigură participarea în elita fotbalului din Italia.

Clasament Serie B

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!