Theo Corbeanu Blackpool Championship Michael Appleton Wolverhampton Wanderers Stranieri

GALERIE FOTO După debutul în Premier League, românul calificat la Mondial cu Canada a debutat și în Championship!

Theo Corbeanu, atacant în vârstă de 20 de ani, a fost împrumutat de Wolverhampton Wanderers la Blackpool FC și a început campionatul cu o victorie, 1-0 cu Reading.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:15
Data actualizarii: Duminica 31 Iulie 2022, 14:19

Atacantul Theo Corbeanu (20 de ani), fost internațional român de juniori care în prezent face parte din lotul de seniori al Canadei, națională calificată la Campionatul Mondial din Qatar, a început pregătirea de vară cu Wolverhampton Wanderers, formația de club la care este legitimat din vara lui 2018, dar a fost împrumutat de ”lupi” la Blackpool FC.

Corbeanu (6 selecții și 2 goluri la naționala Canadei) are deja un meci în Premier League pentru Wolves (un 0-2 cu Tottenham anul trecut), a fost trimis în ultimul campionat în League One, la Sheffield Wednesday și Milton Keynes Dons, iar acum și-a făcut debutul și în Championship.

Atacantul româno-canadian a intrat în minutul 82 al întâlnirii câștigate sâmbătă de Blackpool în fața lui Reading, scor 1-0, în etapa inaugurală a diviziei secunde din Anglia.

Antrenorul lui Blackpool: ”De 18 luni încerc să-l transfer pe Corbeanu”

”Suntem încântați să-l avem pe Theo în echipă. Este un jucător pe care eu personal am încercat să-l transfer de câteva ori în ultimele 18 luni. Are calitate și poate evolua pe ambele benzi, ceea ce ne oferă mai multe opțiuni. 

Theo are dorința de a evolua la Campionatul Mondial cu Canada, este un fotbalist foarte direct, care vede o pasă și are ochi pentru gol. Abia așteptăm cu toții să lucrăm cu el”, a declarat Michael Appleton, antrenorul lui Blackpool, acum trei zile, când a fost oficializat împrumutul lui Corbeanu.

Fost internațional român de juniori născut în Hamilton, Ontario, Theo Corbeanu a debutat anul trecut cu gol la naționala de seniori a Canadei, pentru care deja a marcat de două ori în cele șase partide oficiale. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!