Stranieri

Detalii financiare despre transferul lui Moruțan la Galatasaray! Poate deveni cel mai scump român din toate timpurile

Olimpiu Moruțan se va transfera la Galatasaray.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 17:01
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 17:34

Mijlocașul a plecat de la FCSB și va încerca să se impună în echipa lui Fatih Terim, urmând să împartă axul terenului cu Alexandru Cicâldău, transferat în această vară de la Universitatea Craiova.

Moruțan, clauză de reziliere de 25 milioane de euro

 

  • Detalii financiare despre transferul lui Moruțan la Galatasaray! Poate deveni cel mai scump român din toate ttimpurile

Giovanni Becali a dezvăluit că Moruțan a semnat contractul cu Galatasaray. A evitat să spună ce salariu va avea, însă a recunoscut că turcii i-au pus o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro. 

Ceea ce înseamnă că, dacă această clauză va fi activată în viitor, Moruțan va deveni cel mai scump fotbalist român din toate timpurile, depașind recorul lui Mutu, care, în 2003, pleca de la Parma la Chelsea pentru 19 milioane de euro.

”S-a semnat, oficial va fi mai târziu. Jucătorul a semnat. Totul a fost pus la punct. Cât câștigă jucătorul nu vă pot spune că e confidențial.

Totul e făcut. A semnat pe cinci ani, asta vă pot spune. Are clauză de 25 de milioane de euro”, a declarat Giovanni Becali, la DigiSport.

Totuși, Gigi Becali a clarificat situația, pentru sursa citată anterior, și a dezvăluit care va fi salariul pe care Moruțan îl va încasa în Turcia:

”Copenhaga îi dădea 450.000 salariu și ăștia îi dau 800.000, salariu dublu. Ajunge, cu bonusuri, la un milion sau 1,2 milioane de euro Moruțan. Am zis vreo minciună?

Tot ce este adevăr și tot ce este normal să știe lumea! Cine face afaceri, să știe de la început. Faci afaceri cu Becali, să fie la lumina zilei! Ce, furăm ceva de la cineva?”.

Moruțan, coleg cu Cicâldău în următorii cinci ani

 

Galatasaray l-a transferat oficial pe Olimpiu Moruțan (22 ani) de la FCSB pentru 4.2 milioane de euro plus un bonus de 1.5 milioane de euro dacă jucătorul evoluează 10 meciuri în 5 sezoane și dacă echipa din Istanbul se califică în grupele Europa League, după cum a anunțat Gigi Becali, la Ora Exactă în Sport, la PRO X. 

Moruțan este al doilea jucător român care ajunge la Galatasaray în această vară, după ce Universitatea Craiova a primit 6.5 milioane de euro în schimbul lui Alexandru Cicâldău (24 ani). Astfel, cei doi foști colegi de la naționala U21 a României vor fi coechipieri pentru următorii cinci ani. 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies