Putin vrea să-și crească influența în Africa! Mișcarea strategică prin care încearcă să le ia fața occidentalilor

Vladimir Putin Africa Rusia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Decembrie 2023, 19:52
Data actualizarii: Miercuri 27 Decembrie 2023, 19:55

După ruptura dintre Occident și Rusia în urma invadării Ucrainei de către cea din urmă, Putin încearcă să-și consolideze relațiile cu țările din Africa.

Ca parte a unei strategii mai ample de intensificare a cooperării și de stabilire a parteneriatelor în întreg continentul african, Rusia valorifică fotbalul.

Această mișcare strategică se manifestă prin organizarea unui turneu de fotbal menit să promoveze unitatea și spiritul sportiv. Un turneu de fotbal, organizat sub patronajul Clubului Russo-African al Universității de Stat din Moscova.

Turneul va include participarea mai multor națiuni africane, printre care Burkina Faso, Guinea Ecuatorială și Republica Centrafricană.

Finala din acest an, o întâlnire plină de tensiune între echipele studențești ale Ghanei și Camerunului, a fost câștigată de echipa Camerunului, care a triumfat în urma unei lovituri de pedeapsă, potrivit BNN Breaking.

Rusia s-a apropiat mult de statele africane în 2023

Anul 2023 a fost martorul intensificării semnificative a relațiilor dintre Rusia și Africa. Evenimentele-cheie includ al Doilea Summit Rusia-Africa, Forumul Economic și Umanitar Rusia-Africa, extinderea BRICS pentru a include două țări africane și parteneriate consolidate în domeniul apărării.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!