Cristi Borcea, bun de plata! Pentru ce trebuie fostul patron de la Dinamo sa scoata 750 000 de euro din buzunare

Cristi Borcea, bun de plata! Pentru ce trebuie fostul patron de la Dinamo sa scoata 750 000 de euro din buzunare

In perioada 2012-2015, Agentia Nationala de Administrare Fiscala i-a luat lui Cristi Borcea 750 000 de euro din conturi din cauza unor obligatii fiscale pe care nu le-a platit.

In noiembrie 2020, contestatia lui Cristi Borcea, dupa ce Fiscul i-a luat 750 000 de euro din cont pentru ca nu si-a platit olbigatiile fiscale, a fost respinsa.

Fostul conducator al lui Dinamo nu s-a lasat, iar in luna martie a acestui an a inaintat un recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acum, astepata data primei infatisari.

"Avocatul substituient al reclamantului avand cuvantul solicită admiterea actiunii astfel cum a fost formulata, iar prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna anularea Deciziei de solutionare a contestatiei emisa in data de 31.03.2020 de catre AFP I, precum si anularea Deciziei de respingere a cererii de anulare a obligatiei de plata accesorii, cu consecinta restituirii sumei de 3.638.814 lei, reprezentand obligatii accesorii fata de dispozitiile art. 26 din OUG nr. 6/2019.

In principal, reclamantul a inteles sa critice actele administrativ-fiscale pe doua aspecte: unul procedural si unul de fond. Sub aspect procedural, aceste acte administrativ-fiscale nu indeplinesc conditiile prevazute de lege cu privire la motivarea in fapt si in drept a masurilor dispuse, fiind incalcate dispozitiile art. 46 din Codul de procedura fiscala.

Decizia prin care s-a respins cererea de anulare a obligatiilor accesorii nu este motivata nici in fapt si nici in drept, in drept fiind doar amintita OUG nr. 6/2019, fara identificarea concreta a temeiului legal care a stat la baza acestei masuri.

Mai mult decat atat, in cuprinsul Deciziei de solutionare a contestatiei se mentionează faptul ca masura respingerii cererii formulate de catre reclamant s-a întemeiat pe o circulara emisa de catre MFP.

Prin urmare, apreciaza ca actul administrativ este lipsit de o motivare in fapt si in drept asa cum impun rigorile legii"
, se arata in motivarea judecatorilor.

Cristi Borcea si-a petrecut 5 ani si o luna in spatele gratiilor. 4 ani si 4 luni pentru Dosarul Transferurilor si 9 luni pentru retrocedarile unor terenuri din Constanta.

Citeste si:Cristi Borcea
VIDEO PROTVPLUS.RO

Economia României a crescut în primul trimestru al anului cu 2,8%. Cîţu: Avem cea mai rapidă revenire economică din istorie
BRAT
Modifică setările cookies