Jocurile Olimpice de Iarna 2022 Finlanda Hannes Bjorninen hochei pe gheata Ville Pokka Sporturi

S-au încheiat Jocurile Olimpice! Cea mai în vârstă echipă din competiție a câștigat titlul la hochei și a cucerit ultima medalie de aur

La Beijing nu au participat însă hocheiștii din NHL, campionatul profesionist nord-american. SUA și Canada au venit cu jucători universitari.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 10:23
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 10:27

Finlanda a câştigat pentru prima oară în istoria sa titlul de campioană olimpică la hochei pe gheaţă, învingând cu 2-1 echipa Rusiei, care a evoluat sub drapel neutru, duminică, în finala turneului masculin de la Beijing, ultima probă din programul Jocurilor Olimpice de iarnă ediţia 2022.

Rușii erau campionii olimpici en-titre

Hocheiştii ruşi, campioni olimpici în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud), au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Mihail Grigorenko (7:17).

Finlandezii au restabilit egalitatea prin Ville Pokka, în debutul reprizei secunde (23:28), iar apoi au marcat golul victoriei în repriza a treia, prin Hannes Bjorninen (40:31).

Cel mai bun rezultat de până acum al Finlandei la Jocurile Olimpice a fost locul al doilea ocupat la ediţiile din 1988 şi 2006.

Finlanda a profitat de situația din SUA și Canada

Finlanda a profitat din plin de absenţa starurilor din Liga profesionistă nord-americană (NHL), care nu au fost eliberaţi de echipele lor pentru a participa la JO 2022 din cauza pandemiei de Covid-19, care a perturbat calendarul competiţional. 

În aceste condiţii, Canada şi SUA au venit la Beijing cu jucători universitari, fiind eliminate rapid în sferturile de finală.

Slovacia a câștigat medalia de bronz

Hocheiştii finlandezi au trecut în tururile anterioare de echipele Elveţiei (5-1) şi Slovaciei (2-0), înainte de a învinge Rusia în finala de la Beijing.

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, Slovacia a învins cu scorul de 4-0 Suedia, urcând în premieră pe podiumul olimpic.

Clasamentul final la hochei pe gheață masculin

1. Finlanda

2. Comitetul Olimpic Rus

3. Slovacia

4. Suedia

5. Statele Unite

6. Canada

7. Danemarca

8. Elveţia

9. Cehia

10. Germania

11. Letonia

12. China

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!