Kamila Valieva Bolero Jocurile Olimpice de Iarna Maurice Ravel patinaj artistic Sporturi

VIDEO Copilul de aur! O puștoaică de 15 ani a devenit prima patinatoare care realizează o cvadruplă la Jocurile Olimpice

Deși a căzut în timpul exercițiului, Kamila Valieva din Rusia a terminat detașat pe primul loc la Beijing.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Februarie 2022, 13:44
Data actualizarii: Luni 07 Februarie 2022, 13:47

Rusoaica Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a devenit prima sportivă care a făcut un salt cvadruplu în competiţia olimpică, ea cucerind, luni, la Jocurile Olimpice de la Beijing, medalia de aur pentru Rusia în proba pe echipe la patinaj artistic, informează mundodeportivo.es.

Purtând mănuşi roşii strălucitoare şi patinând pe clasicul "Bolero" al lui Maurice Ravel, ea a executat un cvadruplu "salchow" la începutul programului şi un cvadruplu "toe-loop", înainte de a cădea după o altă încercare de cvadruplu "toe-loop".

În ciuda greşelii, ea a terminat detaşat pe primul loc, cu un scor de 178,92, în faţa sportivei de pe locul al doilea, japoneza Kaori Sakamoto (148,66).

Salturile cvadruple - cu patru rotaţii ale corpului în aer - sunt rare la patinajul artistic feminin, însă Valieva le-a efectuat în mod regulat la competiţii, în acest sezon.

Rusia a obţinut aurul la echipe, graţie evoluţiei extraordinare a Kamilei Valieva, SUA a luat argintul, iar Japonia, bronzul.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!