Dinamo Diego Capel Sevilla Spania

Se retrage super fotbalistul care nu s-a lăsat păcălit de spaniolii de la Dinamo: "A fost inspirat"

Atacantul Diego Capel (35 de ani) a decis să se retragă din fotbal. Acesta a fost la un pas să semneze cu Dinamo, în era Cortacero, dar a renunțat în ultimul moment.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 20:01
Data actualizarii: Miercuri 25 Octombrie 2023, 20:21

Diego Capel era liber de contract din iulie 2022. Acesta a evoluat ultima oară în Grecia, la PASA Irodotos, în liga secundă. Școlit în academiile de la FC Barcelona și Sevilla, Capel a fost un jucător extrem de spectaculos.

Idol la Sevilla

În 2004, Capel a ajuns la Sevilla. Acesta a fost promovat în 2007 la prima echipă, într-o perioadă în care Sevilla era cu adevărat o forță în fotbalul european.

În tricoul andaluzilor, Capel a cucerit patru trofee: Cupa UEFA (actuala Europa League) - 2006 și 2007 / Supercupa Spaniei - 2007 / Cupa Spaniei - 2010.

Jucătorul a adunat 172 de meciuri în tricoul alb-roșu. El a marcat 11 goluri și a livrat 19 pase decisive.

În 2011, Sporting Lisabona a plătit 3,5 milioane de euro pentru achiziția lui Diego Capel. Acesta a petrecut patru ani în capitala Portugaliei, după care a aterizat în Serie A. Genoa l-a cumpărat pentru 1,3 milioane de euro.

După un singur sezon petrecut în Italia a decis să părăsească Genoa și a semnat cu Anderlecht. Spre final de carieră a revenit în ligile inferioare din Spania, la Extremadura. Ultimele două experiențe le-a avut la Birkirkara FC (Malta) și PASA Irodotos (Grecia).

Între experiențele din Malta și Grecia au avut loc discuțiile cu Dinamo. Clubul tocmai fusese cumpărat de Pablo Cortacero și investitorii misterioși din Spania.

Negocierile cu Dinamo

După venirea spaniolilor, clubul Dinamo a trecut de la extaz la agonie. O armată de vedete a ajuns în Ștefan cel Mare, dar apoi investitorii nu au mai plătit salariile.

Clubul a ajuns într-o gaură neagră, străinii au plecat, iar Dinamo încearcă și azi să revină pe linia de plutire. Din fericire pentru suporteri, noul plan de reorganizare a fost aprobat recent.

Diego Capel a fost și el aproape să semneze cu Dinamo. Acesta, însă, a simțit că Pablo Cortacero și ceilalți investitori nu sunt serioși. Capel s-a retras în ultimul moment, deși ajunsese în România pentru a semna.

Jurnaliștii de la AS au dezvăluit ulterior ce s-a întâmplat: "Capel a fost la un pas și de Dinamo, echipă antrenată atunci de Contra. Proiectul spaniol l-a sedus, acolo mai erau și alți spanioli: Borja Valle, Isma Lopez, Tomas Mejias, Camara, Rene, Garcia.

Doar că, la venirea în România, Capel și-a dat seama imediat de instabilitatea financiară a clubului și nu a dorit să accepte oferta. Ulterior, alegerea lui Capel s-a dovedit a fi inspirată, întrucât Dinamo a fost afectată grav de promisiunile nerespectate ale conducătorilor spanioli", au scris ziariștii iberici la acel moment.

După ce discuțiile cu Dinamo au picat, Capel a fost contactat și de Universitatea Cluj. Nici acele negocieri nu au avansat foarte mult, iar spaniolul a părăsit România.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!